Themabijeenkomst Week van de Ouder: Ouderschap onder spanning. Wat kun je betekenen?

Ouderschap gaat niet altijd over rozen. Het grootbrengen van kinderen brengt vragen, onzekerheid, en soms ook zorgen met zich mee. Een ouder moet zichzelf compleet opnieuw uitvinden in de nieuwe rol als opvoeder. Dat is niet niks en kost veel energie.
Datum
1 juni 2021
Tijd
14.30 - 16.30 uur
Locatie
via Zoom

Wanneer ouders uitgeput raken leidt dit maar al te vaak tot spanning in de partnerrelatie. Zeker wanneer een kind een bijzondere uitdaging heeft in de ontwikkeling, of er bij een van de ouders sprake is van een belast verleden of een speciale kwetsbaarheid. Vaak is overbelast ouderschap een oorzaak voor relatieproblematiek en helaas loopt dit vaak uit op een scheiding. Zou dit voorkomen kunnen worden? En hoe kunnen professional hierbij helpen? 

Tijdens deze interactieve lezing zet José Koster het Buffermodel van ouderschap van Alice van der Pas uiteen waarmee inzichtelijk wordt waar je je als professionals op kunt richten wanneer je (preventief) werkt met ouders met relatieproblemen.

Meld je aan > 

Over José Koster
José Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige en werkt al langere tijd met het NCJ samen in het aansluiten bij ouders en ouderschap. Zij heeft onder andere een reeks video’s gemaakt.

Zij traint professionals in de omgang met ouders, is supervisor en coach en heeft een praktijk voor o.a. ouderbegeleiding in Haarlem. Naast werken vanuit ouderschapstheoriën van Alice van der Pas en Daniël Stern gebruikt zij o.a. NLP, Transactionele Analyse (TA), Systemisch werk en Opvoedopstellingen. Ook is José (master)trainer van de programma’s: ‘Het Begint Bij Mij’, M@ZL en GIZ.

www.josekoster.nl
contact@josekoster.nl

Contactpersoon

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: nsteenbergen@ncj.nl

Deel dit met je netwerk