Power college

De behoefte om je kennis up-to-date te houden is groot, zo ook het aanbod, maar waar haal je de tijd vandaan? Dat is wat we regelmatig horen in de JGZ. Daarom start het NCJ met ‘Power colleges’. Een korte kennis update van 25 minuten waardoor je kennis opgefrist is en je inspiratie krijgt om direct in te zetten in jouw dagelijkse praktijk. De Power colleges zijn makkelijk te integreren in je werkdag, tijdens je lunch of tijdens een gezonde wandeling; oortjes even inpluggen en gaan!
Datum
23 maart 2021
Tijd
14.00 - 14.25 uur
Locatie
Online webinar
Kosten
Niet van toepassing.

Power colleges in het kort:

  • Modern leren doe je niet alleen op school, maar geïntegreerd in je werk (leren = werken).
  • Snel (max. 25 minuten) en makkelijk leren (alleen luisteren) en wanneer jij dat wilt (kan ook tijdens een wandeling).
  • Wisselende gastsprekers van binnen en buiten de JGZ.
  • Je impact wordt vergroot: de kennis is direct toepasbaar in de praktijk.
  • Jezelf en vakmanschap uitdagen (binnen en buiten je comfortzone).
  • Inspiratie opdoen en ‘blijvend leren’.

De eerste drie Power colleges worden verzorgd door gastspreker Christa Nieuwboer, lector Jeugd, Gezin en Samenleving bij Avans Hogeschool.
Het Power college van 23 maart a.s. staat in het teken van 'Online communicatie, tips & tricks voor een optimaal contact'.
De andere twee Power colleges vinden plaats op:

Je kunt je hieronder voor één of meerder Power colleges aanmelden. 

Aanmelden voor NCJ Power college >

23 maart: Online communicatie, tips & tricks voor een optimaal contact 

In de commerciële wereld is het gangbaar: omnichanneled werken. Alle communicatiekanalen staan open. Naast spreekuren en huisbezoeken hebben we nu ook contact via chat, e-mail en beeldbellen. Maar tijdens de corona-lockdowns bleek dat dit voor veel professionals in zorg en welzijn toch nog heel erg nieuw is. Naast het aanschaffen van de juiste systemen voor deze branches, die van overheidswege een MedMij-label zouden moeten hebben, hebben professionals zelf behoefte aan handige tips en tricks. Hoe leg je écht goed contact – en hoe bied je online informatie, emotionele steun en praktische ondersteuning?

In dit Power college gaan we in op de do’s en don’ts tijdens e-consults, chatten en beeldbellen in de JGZ. Je krijgt bij elk van deze communicatiekanalen concrete tips mee, waarmee je direct aan de slag kunt.

Over Christa Nieuwboer
Christa Nieuwboer, is naast onderzoeker online hulpverlening ook lector Jeugd, Gezin en Samenleving binnen Avans Hogeschool waar zij zich vooral bezighoudt met het systematisch verbeteren van het beroepsmatig handelen of zoals wij het zouden noemen het vakmanschap van de professional. In 2014 is zij als pedagoog gepromoveerd op het gebied van online opvoedondersteuning. Professionals stimuleren deel te nemen aan lerende netwerken, vindingrijk en nieuwsgierig naar wat misschien wel heel anders kan dan voorheen door inzet van passende tools is wat haar drijft. Christa houdt ervan om nauw samen te werken met de praktijk en optimale aansluiting te zoeken met de leer- en (be)leefwereld van kinderen, jeugdigen en ouders. Met passie zet zij zich in hoe met behulp van sociale en zorgtechnologie het gezond opgroeien en opvoeden het beste ondersteund kan worden.

Bekijk ook: 

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk