Managers MeetUp: JGZ en onderwijs in coronatijd.

Speciaal voor managers organiseert het NCJ de Managers MeetUp. Tijdens online MeetUps gaan managers met elkaar in gesprek én aan de slag met actuele dilemma’s. Hoe ga je om met pittige uitdagingen, zoals het coronavirus? En wat helpt je nu écht verder? Managers bundelen de krachten om gezamenlijk tot oplossingen te komen. Na de MeetUp kan je met concrete actiepunten aan de slag! De eerste Managers MeetUp is op donderdag 5 november 2020.
Datum
5 november 2020
Tijd
13:00-14:30 uur
Locatie
online, via Zoom

Managers MeetUp: JGZ en onderwijs in coronatijd

Deze eerste Managers MeetUp staat in het teken van het onderwijs. Bij scholen staat het water door het coronavirus aan de lippen. Aan de ene kant is er de wens om leerlingen, het liefst op school en soms op afstand, te blijven zien. Ook zijn er veel zorgen over kwetsbare jongeren of jongeren met kwetsbare familieleden. Verliezen we jongeren door alle corona-maatregelen niet uit het oog? Aan de andere kant is daar het risico op besmetting en verspreiding van het coronavirus. Veel docenten staan dagelijks met angst voor de klas. Is het wel veilig om op school te zijn?   

Als JGZ-manager ben je betrokken bij het onderwijs. Je ontzorgt en staat bij met deskundig advies. Je ondersteunt scholen bij de inrichting van het onderwijs binnen de corona-maatregelen, bespreekt de zorgen rondom corona en houdt nauw contact over de besmettingen bij leerlingen. Maar doe je wel genoeg? En wat kun je nog meer of beter doen? 

Hoe kunnen we zorgen dat leerlingen onderwijs kunnen blijven volgen en dat we kwetsbare jongeren niet uit het oog verliezen? Ook in deze coronatijd. 

HeadsUp door Ingrid Paalman

Ingrid is lector Goede Onderwijspraktijken aan Hogeschool VIAA. Het is haar missie om de stemmen van de leerling en de leraar tot uitdrukking te brengen. Behalve dat ze werkt aan het optimaliseren van het leren en het leven van het kind in de samenleving houdt ze ervan om buiten de geijkte paden te werken aan vraagstukken. Met de inleiding van Ingrid komen we op de weg van de antwoorden die we nodig hebben.

Programma

12.45 uur - CheckUp: beeld en geluid testen.
13.00 uur - StartUp
13.10 uur - HeadsUp: inleiding op het gesprek door Ingrid Paalman.
13.30 uur - SpeakUp: met elkaar van gedachten wisselen.
13.50 uur - CloseUp: oplossingen bedenken en actiepunten opstellen. 
14.20 uur - FinishUp: afronding Managers MeetUp en aan de slag!

Aanmelden

Meld je aan voor de Managers MeetUp op donderdag 5 november > 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Chantal van den Burg via cvandenburg@ncj.nl

 

 

Contactpersoon

Chantal van den Burg

Telefoon: 06 - 18 68 31 88

E-mail: cvandenburg@ncj.nl

Deel dit met je netwerk