Lezingencyclus 'Opvoeden en opgroeien tussen wetenschap en praktijk'

Tijdens deze bijeenkomst van de lezingencyclus 'Opvoeden en opgroeien tussen wetenschap en praktijk' gaan we in op de IJslandse preventieaanpak middelengebruik in Nederland. Werkt dat?
Datum
26 februari 2019
Tijd
16.00 - 17.30 uur
Locatie
Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht
Kosten
Deelname is gratis. We verzoeken je wel om je aan te melden. Mocht je verhinderd zijn, dan verzoeken we je om je af te melden via info@nji.nl.

IJslandse jongeren waren 20 jaar geleden nog de grootverbruikers van Europa wat betreft drank, sigaretten en drugs. Nu gebruiken zij het minst van alle jongeren in Europa.

Lees meer over de IJslandse aanpak >

Wat hebben ze in IJsland gedaan? En vooral: wat kunnen Nederlandse gemeenten daarvan leren? Zes gemeenten gaan helpen die vraag te beantwoorden. Zij verkennen hoe Nederlandse gemeenten de IJslandse aanpak succesvol kunnen gebruiken. In de gemeente Edam-Volendam is een jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van een interventie om het alcoholgebruik onder jongeren daar terug te dringen, geïnspireerd op het IJslandse model. Hoe kun je dat het beste aanpakken?

Begin februari volgt het volledige programma. Je kunt je via onderstaande button al aanmelden.

Aanmelden >

Initiatief

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van de lezingcyclus ‘Opvoeden en opgroeien tussen wetenschap en praktijk’, een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut, de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de NVO. Deze lezing is georganiseerd door het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid.

Contactpersoon

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: nsteenbergen@ncj.nl

Deel dit met je netwerk