JGZ Live! - Hoe maak jij mentale gezondheid bespreekbaar?

JGZ Live! is het online actualiteitenprogramma voor managers, staf- en beleidsmensen en professionals in de Jeugdgezondheid. Met wekelijks interessante gasten, actuele thema’s en inspirerende gespreksonderwerpen.
Datum
6 oktober 2021
Tijd
15:00 - 16:30 uur
Locatie
Online, via Zoom
Kosten
N.v.t.

Programma

Wendy Peeters, jeugdverpleegkundige en projectmedewerker ‘Dienstverlening van Morgen’ van GGD West-Brabant gaat in JGZ Live! in gesprek over hoe wij mentale gezondheid bespreekbaar kunnen maken.

Veel jongeren ervaren mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst. Door de coronamaatregelen zijn deze problemen alleen maar toegenomen. Dit zien en horen we terug in het werkveld van de JGZ, in het landelijk nieuws en we krijgen hier steeds meer signalen over vanuit het onderwijs, vertelde Wendy onlangs voor de gemeenteraadsleden uit Etten-Leur.

Binnen de GGD West-Brabant hebben zij daarom ingezet op aandachtsfunctionarissen mentale gezondheid, bieden zij webinars voor ouders van (aanstaande) pubers en professionals in het onderwijs, en hebben zij een interventie ontwikkeld om hier direct met jongeren over in gesprek te kunnen gaan.

Met deze interventie #Thatslife worden (negatieve) gevoelens en gedachten in de klas bespreekbaar gemaakt. Ook leren jongeren wat ze kunnen doen als ze zich zorgen maken om zichzelf of om iemand anders en waar zij eventueel hulp kunnen vinden. Dit wordt gedaan op een interactieve manier, waarbij ruimte is voor spel, opdrachten en delen. Wil je hier meer over weten? Sluit je aan en kom naar JGZ Live!

Aanmelden

Meld je aan>

Meer informatie

Voor meer informatie over JGZ Live! ga je naar de JGZ Live! pagina of kun je contact opnemen met Ellen-Joan Wessels via ejwessels@ncj.nl.

Contactpersoon

Ellen-Joan Wessels

Telefoon: 06 - 13 27 67 62

E-mail: ejwessels@ncj.nl

Deel dit met je netwerk