Jeugd in Onderzoek

Jeugd in Onderzoek is het jaarlijkse kenniscongres over (wetenschappelijk) onderzoek in de brede jeugdsector. Het congres wordt georganiseerd door het NJi, NCJ, TNO, NRO, Kenniscentrum LVB, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en ZonMw.
Datum
22 september 2022
Tijd
9.00-17.00 uur
Locatie
1931 Congrescentrum Brabanthallen

Thema 2022: Mentaal welbevinden en veerkracht

Naast de welbekende thema’s ‘Wat werkt voor wie en waarom?’, ‘Hoe versterken we preventie en wat levert het op?’ en ‘Hoe werken we beter samen?’, staat dit jaar ‘Mentaal welbevinden en veerkracht’ centraal. De veerkracht bij veel jongeren is groot, zij kunnen na honderden tegenslagen nog steeds terugkomen, aanpassen en doorgaan. Maar er is een groeiende groep die vastloopt in de samenleving. Kennis over hoe jeugdprofessionals, ouders en andere opvoeders het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren in het oog kunnen houden en hierop kunnen acteren is van groot belang. Daarnaast is het helpend om psychische diversiteit en problemen vanaf jonge leeftijd meer bespreekbaar te maken. En moet gewaakt worden voor onnodige problematisering en labelling.

Bekijk de website Jeugd in Onderzoek >

Het congres is verplaatst van 14 april 2022 naar september 2022. Meer informatie en de definitieve datum volgen binnenkort. 

Contactpersoon

Ondine Engelse

Telefoon: 06 - 53 97 60 45

E-mail: oengelse@ncj.nl

Deel dit met je netwerk