Bijeenkomst ‘Weerbaarheid in de JGZ – Hoe dan?’

Het themadossier weerbaarheid, één van de vier pijlers van onze landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda krijgt steeds meer vorm. Samenwerkingen zijn aangegaan en ook heeft een eerste verkenning plaatsgevonden naar het onderwerp. Tijd voor een vervolg. Op woensdag 27 maart 2019 organiseren we daarom een bijeenkomst ‘Weerbaarheid in de JGZ - Hoe dan?’ om samen praktijkgericht aan de slag te gaan.
Datum
27 maart 2019
Tijd
10:00 - 13:00 uur
Locatie
Locatie NCJ, Churchilllaan 11 (7e etage), 3527 GV te Utrecht
Kosten
n.v.t.

Tijdens een interactieve bijeenkomst (van 10.00 tot 13.00 uur) voor JGZ-professionals gaan we bij het NCJ aan de slag om inhoud en vorm te geven aan de pijler weerbaarheid.Kernvragen die aan bod komen zijn:

  • Wat hebben JGZ-professionals nodig om in hun dagelijkse werk met weerbaarheid bezig te zijn?
  • Hoe komen we erachter wat er allemaal al gebeurt op het gebied van weerbaarheid en hoe brengen we dat bij elkaar?
  • Hoe helpen we elkaar om in 2019 de pijler weerbaarheid vorm en inhoud te geven?

Iedereen met affiniteit en interesse in het thema weerbaarheid is van harte welkom!

Meld je aan voor de bijeenkomst 27 maart A.S. >

De bijeenkomst begint met een korte inleiding op de pijler weerbaarheid en de stand van zaken tot nu toe. Daarna gaan we in twee groepen aan de slag. Eén groep gaat zich bezighouden met jeugdigen tot 10 jaar oud; de andere groep gaat aan de slag met de jeugdigen vanaf 10 jaar. Je kiest zelf je groepsvoorkeur (afhankelijk van je affiniteit of dagelijkse werkzaamheden). De interactieve bijeenkomst wordt begeleid door Mark Weghorst en Inge Oreel.

We sluiten gezamenlijk af met concrete afspraken voor een vervolg: misschien vormen zich werkgroepen rond een bepaalde opdracht of worden er andere plannen gemaakt. We streven er naar om in 2019 een aantal concrete acties tot stand te brengen waarmee de JGZ handen en voeten kan geven aan de pijler weerbaarheid.

Contactpersoon

Mark Weghorst

Telefoon: 06 - 25 39 01 13

E-mail: mweghorst@ncj.nl

Deel dit met je netwerk