Mediaopvoeding

Digitale media zijn in al zijn uiteenlopende vormen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Kinderen en jongeren gebruiken het internet bijvoorbeeld via app's op de mobiele telefoon ook op steeds jongere leeftijd.

Net zoals met alle dingen in het leven is het voor kinderen belangrijk dat zij van jongs af aan leren hoe zij met de nieuwe media moeten omgaan: media­opvoeding voor de allerkleinste. Om kinderen goed te kunnen begeleiden bij het omgaan met tablets, televisie, videogames, mobieltjes en internet, is een grote groep ouders geholpen met concrete tips en ondersteuning. JGZ professionals kunnen deze ouders hier heel goed bij ondersteunen.

Mediadiamant

De MediaDiamant helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar, met de focus op de kansen die media bieden. In een gezamenlijk project werken GGD Amsterdam, Bureau Jeugd & Media en het NCJ samen om ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar via de MediaDiamant op een leuke manier in aanraking te laten komen met mediaopvoeding. Stichting Opvoeden.nl is ook aangehaakt.

Deel dit met je netwerk

Contactpersoon

Paula Zwijgers

Telefoon: 06 - 24 35 10 24

E-mail: pzwijgers@ncj.nl