Doen wat werkt!

Door het inzetten van erkende interventies kan de JGZ ouders en jeugdigen de steun geven die zij nodig hebben. Erkende interventies zijn gebaseerd op onderbouwde theorieën en werkzame elementen en hebben zich al bewezen in de praktijk. Het beste resultaat behalen we door te doen wat werkt! 

Met welke interventies werkt jouw JGZ-organisatie? En hoe adviseer je jouw gemeente over de inzet van interventies op basis van jouw kennis, ervaring en JGZ-data?

Zowel JGZ-organisaties, het NCJ en partner(onderzoeks)organisaties kunnen bijdragen aan het versterken van evidence based werken middels interventies, door onder andere:

  • Een evidence based mindset in de JGZ te stimuleren.
  • Inzicht te bieden in (het gebruik van) erkende interventies in de JGZ en het stimuleren van het gebruik.
  • De erkenning van bestaande interventies in de JGZ te stimuleren.
  • Ontwikkeling van en onderzoek naar interventies in de JGZ te stimuleren en samenwerking daarin van JGZ-organisaties en partner(onderzoeks)organisaties.

Duurzaam preventiebeleid

Heb jij zicht op welke activiteiten en/of interventies er in jouw gemeente beschikbaar zijn voor verschillende doelgroepen (jeugd, volwassenen en ouderen)? Wil jij ook aan de slag met duurzaam preventiebeleid?

Volg de workshop ‘Focus op preventie’

Interventies beheerd door het NCJ

Het NCJ biedt een interventiepakket met vijf verschillende interventies, waarvoor het NCJ het kwaliteitsbeheer borgt: Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoefte (GIZ), SamenStarten, Stevig Ouderschap, VoorZorg en MAZL. Deze preventieve interventies worden uitgevoerd door JGZ-professionals, waarbij de GIZ ook door andere professionals in het jeugdveld wordt gebruikt.

Bekijk onze brochure ‘Preventie interventies’

De interventiebibliotheek

De interventiebibliotheek bevat erkende preventieve interventies voor de JGZ. Ze zijn door de Erkenningscommissie Interventies beoordeeld en erkend als theoretisch goed onderbouwd of effectief. Aanvullend heeft het NCJ een overzicht van erkende interventies voor de JGZ ontwikkeld.

Naar de interventiebibliotheek

Contactpersoon

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.