Nieuws 14 januari 2021

Zoek nú naar alternatieven voor schoolsluiting

Wij maken ons grote zorgen over kinderen en jongeren in Nederland. Door de maatregelen om de coronacrisis te bezweren lopen zij enorme ontwikkelingsrisico’s. Het aantal kwetsbare kinderen en jongeren groeit doordat hun belangen het onderspit delven. Dat de scholen nu gesloten zijn, verergert de situatie en maakt die zelfs acuut.

Wat ons betreft, is het sluiten van scholen een verregaande maatregel die ook niet nodig zou moeten zijn. De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven. Door te zoeken naar andere oplossingen kunnen we de ontwikkelingsschade voor kinderen en jongeren beperken.

We roepen het kabinet en het OMT met klem op niet alleen uit te gaan van het virusrisico, maar ook de risico’s die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen nadrukkelijk bij hun afwegingen te betrekken. Ook vragen wij het kabinet om onmiddellijk te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting.

Ondersteun het onderwijs door breed en creatief te kijken naar alternatieven. Betrek kinderen en jongeren daarbij, net als organisaties voor sport en spel. Verbeter daarnaast de veiligheid op school en maak afspraken over het houden van afstand.

Bekijk alle organisaties die de oproep onderschrijven >

Lees het bericht van initiatiefnemer Unicef >

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.