
K-EETi: Collegiaal advies over vragen rondom eetstoornissen
Bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie) kun je als professional terecht voor praktisch en inhoudelijk advies over jeugdigen met een (mogelijke) eetstoornis.
Nieuws 31 maart 2021
Het NCJ, TNO en het Erasmus MC zijn op zoek naar jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen die tijdens hun werk rechtstreeks contact hebben met kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 6 jaar en willen meedenken over de preventie en de signalering van ongezonde voeding en leefstijl bij deze groep. Tevens zijn we op zoek naar enkele managers die mee wil praten over dit onderwerp.
Graag willen we inventariseren wat JGZ-professionals kan helpen bij de preventie en signalering van ongezonde voeding en leefstijl. Belangrijke vragen die we hebben zijn hoe je de preventie en signalering van ongezonde voeding en leefstijl nu aanpakt of een instrument je bij je hierbij zou kunnen helpen en hoe een dergelijk instrument er dan volgens jou uit zou moeten komen te zien.
Focusgroep van ongeveer anderhalf uur (professionals) of een interview van 1 uur (manager) via Teams of ZOOM
Jouw bijdrage is belangrijk voor ons om een instrument te ontwikkelen waarbij zowel JGZ professionals als ouders en kinderen baat hebben.
De focusgroep en interviews worden ingepland in de periode april-mei 2021. Er is hiervoor een vergoeding van €75,- vacatiegeld beschikbaar.
Wil je meedoen? Neem bij interesse of vragen contact op met TNO onderzoeker Sophie Wins. Of neem contact op met Ondine Engelse via oengelse@ncj.nl.
"*" geeft vereiste velden aan
Bij K-EETi (Ketenaanpak Eetstoornissen Informatie) kun je als professional terecht voor praktisch en inhoudelijk advies over jeugdigen met een (mogelijke) eetstoornis.
Het NCJ verzorgde, samen met artsen M+G het webinar 'De Gezonde Stad & de Healthy Village beweging’. Te gast was Klasien Horstman, hoogleraar filosofie van de gezondheidszorg.
Om te borgen dat ieder kind gezond, veilig en kansrijk kan opgroeien, hebben alle 196 landen van de wereld kinderrechten vastgelegd. Om blijvend aandacht te hebben voor de rechten van het kind, heeft Unicef posters voor de JGZ laten maken. Deze posters worden binnenkort naar alle JGZ-hoofdlocaties opgestuurd.