Nieuws 29 juni 2021

Welke vraag heb jij als JGZ-professional aan de wetenschap?

De Kennisrotonde is uitgebreid met het thema Jeugd! De Kennisrotonde is een uniek loket voor de snelle beantwoording van vragen uit de praktijk. Iedereen die werkt in het onderwijs of in het jeugddomein kan vragen stellen. Deze vragen beantwoordt de Kennisrotonde met wetenschappelijk gefundeerde inzichten over wat wel en wat niet werkt.

Samen sneller vooruit

Op basis van de antwoorden – die wijd verspreid worden – kunnen jeugdprofessionals evidence-based beslissingen nemen. Zo verbeteren wetenschappers en professionals samen nog sneller de ondersteuning en hulp aan jeugdigen en hun ouders.

Rijp of groen?

Heb je wel een vaag idee, maar nog geen concrete vraag? Geen nood! De kennismakelaar kijkt naar de vraag – rijp of groen – die binnenkomt en neemt contact met je op om er een goede onderzoeksvraag van te maken.

Tot nu toe ging de Kennisrotonde over onderwijs en werden vragen beantwoord als Wat zijn de meest gunstige tijdstippen om les te geven aan vo-leerlingen voor hun leerprestaties? of Wat is het effect van de inrichting van schoolgebouwen voor primair onderwijs op de ontwikkeling van leerlingen? Dergelijke vragen kunnen we nu stellen vanuit het brede jeugddomein.

Stel je vraag!

De Kennisrotonde is vanaf 1 juli klaar om te gaan draaien. Er is al enorm veel kennis voorhanden. De Kennisrotonde zorgt ervoor dat die kennis terecht komt waar ze nodig is: in jouw dagelijkse werk.

STEL JE VRAAG HIER

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.