Nieuws 25 april 2023

Van regelgedreven naar waardengedreven werken; hoe dan?

“Waardengedreven vakmanschap is voor mij dat je je mens-zijn helemaal kunt verbinden met je professionele rol”. Met deze uitspraak van Ilse van Kemenade van Wilde Kastanje start de derde testimonial over Waardengedreven vakmanschap, in gesprek met de ander. Samen met Wilde Kastanje ontwikkelde het NCJ de workshop ‘Waardengedreven werken’. 

 

“Waardengedreven vakmanschap is voor mij dat je je mens-zijn helemaal kunt verbinden met je professionele rol” - uit de testimonial van Ilse van Kemenade

Bekijk ook de testimonials van Dries en Maria.

Waarom aandacht voor Waardengedreven vakmanschap?

Waardengedreven vakmanschap zorgt voor tevreden, betrokken en bevlogen professionals die in hun kracht staan. Dit is niet alleen van groot belang voor de professional zelf, maar zeker ook voor de organisaties. Willen we professionals behouden, en daarmee goede kwaliteit van zorg bieden, zullen we (weer meer) aandacht moeten hebben voor waardengedreven werken. In deze tijd van schaarste en de zoektocht naar passie en plezier in je werk, is aandacht voor waardengedreven vakmanschap een noodzaak.

Vakmensen durven te doen wat zij vinden dat nu nodig is, in het belang van het kind! Waardengedreven werken helpt daarbij. Waardengedreven vakmanschap gaat over in verbinding zijn; met jezelf, je beroepsgroep, jeugdigen en hun ouders en met de samenleving.

In verbinding met jezelf

Vakmanschap gaat altijd weer om de vraag: hoe en van waaruit handel ik in deze concrete situatie? Weten welke waarden voor jou als persoon belangrijk zijn en van daaruit kunnen werken is hierbij helpend. Daarvoor is het nodig dicht bij jezelf te blijven: jezelf kennen, goed  voor jezelf zorgen en je persoonlijke waarden kennen helpen daarbij. Met enige regelmaat organiseren we een inspiratiesessie ‘Waardengedreven vakmanschap’, waarin we met jou op zoek gaan naar je eigen waarden. Deze sessie is voor iedere professional die werkt met jeugdigen en hun ouders en is gratis toegankelijk. Je kunt je hier inschrijven. Deze inspiratiesessie kan ook incompany worden ingekocht.

In verbinding met jeugdigen en hun ouders

Pas als je weet wat voor hen belangrijk is, kun je vanuit gelijkwaardigheid echt bij hen aansluiten en de beste zorg leveren. Hoe kom je bij hun waarden? Hoe doe ik dat als professional in gesprek met jeugdigen en hun ouders? Samen met Wilde Kastanje ontwikkelden we de workshop ‘Waardengedreven werken’.  Tijdens deze workshop leer je hoe je waardengedreven werken kunt gebruiken in jouw gesprekken met ‘de ander’. Je leert om te komen tot gesprekken waarin zowel jouw waarden als die van de ander vertegenwoordigd zijn. Je vindt hieronder meer informatie over de workshop.

Inspiratiebijeenkomst Waardengedreven vakmanschap

Aan de hand van een opname van de theatermonoloog van acteur Kees van Loenen maak je kennis met waardengedreven vakmanschap.

21 juni 2023 13:30 - 17:00 Online, via Zoom

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.