
Naar nieuw jeugdbeleid
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Nieuws 10 augustus 2017
Het Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg publiceert deze maand een themanummer ‘Richtlijnen’. NCJ-adviseur Bronwynn Sterkenburg vertelt in een artikel over de dynamiek van JGZ-richtlijn implementatie. ‘Samen met een netwerk van implementatiefunctionarissen – (beleids)professionals uit elke JGZ-organisatie – bouwt het NCJ aan duurzame tools en activiteiten rondom kwaliteitsborging en monitoring.’
Het NCJ ondersteunt JGZ-organisaties en hun professionals met een structuur van uiteenlopende implementatieactiviteiten. Het artikel kijkt terug op de gebouwde structuur de afgelopen jaren en neemt je mee in de huidige uitdagingen en successen van JGZ-richtlijn implementatie. ‘De uitdaging is om activiteiten rondom implementatie en borging goed te timen en bijna naadloos aan te laten sluiten op andere speerpunten van de JGZ.’
Het themanummer bevat verder artikelen over recent gepubliceerde JGZ-richtlijnen, ontwikkelingen in Vlaanderen en in andere beroepsgroepen zoals de jeugdhulp en jeugdbescherming. Daarnaast word je meegenomen in de wereld achter de richtlijnen. Hoe komen zij tot stand en welke partijen zijn hierbij betrokken? En wat is nodig om een JGZ-richtlijn succesvol te implementeren? Het NCJ, ZonMw, TNO en een JGZ-professional zijn hierover geïnterviewd, wat ook te lezen is in TNO Time.
Bestel het themanummer ‘Richtlijnen’
Bestel het themanummer over richtlijnen nu voor de speciale prijs van €19,95 (incl. btw). Het Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg is een vakblad voor iedereen die werkt binnen de JGZ of veel werkt met kinderen.
Themanummer ‘Richtlijnen’ direct bestellen >
Bekijk ook:
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.