Nieuws 28 augustus 2018

Stevig Ouderschap infographic vanaf nu interactief

Vorig jaar werd de Stevig Ouderschap Infographic geïntroduceerd. Hiermee kun je eenvoudig zien wat de methode Stevig Ouderschap biedt, hoe de methode werkt en wat het rendement is. Op verzoek van de Jeugdgezondheidszorg is de infographic doorontwikkeld en interactief gemaakt.

Doordat deze infographic nu interactief is, kunnen gemeenten direct zien wat de impact van Stevig Ouderschap is in deze gemeente. Door in de infographic een gemeente te selecteren zie je hoeveel gezinnen met nieuwgeboren kinderen binnen deze gemeente in aanmerking komen voor SO en wat dit kost. Deze tool kan JGZ-organisaties helpen om gemeenten te motiveren Stevig Ouderschap te implementeren ondersteunt de JGZ bij het aanvragen van gemeentelijke subsidie voor SO.

Ga naar de Stevig Ouderschap Infographic

In de infographic kun je op beknopte en overzichtelijke wijze zien wat de methode inhoudt, hoe deze verspreid is en welke resultaten er in gezinnen geboekt worden op korte en langere termijn. Uniek aan deze infographic is dat niet alleen inzichtelijk gemaakt wordt wat de effecten zijn van de huisbezoeken Stevig Ouderschap, maar ook wat de effecten op langere termijn voor risico-gezinnen (kunnen) zijn als er géén huisbezoeken worden afgelegd.

Stevig Ouderschap
Stevig Ouderschap geeft gezinnen met een minder makkelijke start een steuntje in de rug. De methode gaat uit van eigen kracht, eigen behoeften en eigen invulling. De methode is ontwikkeld voor en door de JGZ en is een aanvulling op het JGZ-aanbod.

Lees meer over Stevig Ouderschap

Meer informatie
Is jouw organisatie ook geïnteresseerd in de implementatie van Stevig Ouderschap of zou je graag meer informatie over Stevig Ouderschap willen? Neem dan contact met ons op via bestuur@stevigouderschap.nl.

Bekijk ook:

Meer weten?

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.