Nieuws 28 april 2022

Springlezend: nieuwe campagne gericht op leraren om de leescultuur in Nederland te versterken

Het vergroten van leesplezier onder kinderen is een krachtig middel tegen laaggeletterdheid. Springlezend – de nieuwe campagne van de Leescoalitie – helpt leraren hierbij door ze een platform te geven waar ze inspiratie kunnen vinden en delen om een rijke leesomgeving op school te creëren.

De Leescoalitie
De Leescoalitie is een samenwerking tussen organisaties die landelijk een taak te vervullen hebben op het gebied van taal-en leesbevordering. Zij bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot lezen en voorlezen en zo laaggeletterdheid terug te dringen. Met deze campagne wil de Leescoalitie aandacht vragen voor de essentiële rol van leerkrachten in de leesopvoeding van kinderen.

Help je ook mee?
Binnen de JGZ kunnen we ook ons steentje bijdragen om laaggeletterdheid tegen te gaan en lezen te stimuleren. Een mooi voorbeeld is JGZ als verspreidplaats van kinderzwerfboeken. Werk jij in de JGZ en wil je ook iets bijdragen? Voel je welkom om je aan te sluiten bij het landelijk netwerk laaggeletterdheid (LNL), gefaciliteerd door het NCJ. Binnen dit netwerk wordt informatie, kennis en best practises uitgedeeld. Neem contact op met onze adviseur Ellen-Joan voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.