Nieuws 31 oktober 2018

Samenwerking College Perinatale Zorg (CPZ) en NCJ

‘Slim samenwerken’ is één van de strategische thema’s van ons meerjarenbeleidsplan 2019-2022: “Elk kind heeft recht op de beste jeugdgezondheidszorg. Onvoorwaardelijk!”. In het kader van die slimme samenwerking hebben het College Perinatale Zorg (CPZ) en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) contact met elkaar gezocht.

Grotere impact

Door samen te werken kunnen we onze impact vergroten en dat vinden we natuurlijk belangrijk. Bij slim samenwerken hoort bouwen aan krachtige bondgenootschappen met partijen die onze dromen en ambities delen. Het College Perinatale Zorg (CPZ) is zo’n partij. Daarom willen we ons bondgenootschap samen verder verbinden en versterken.

Geboortezorg en Jeugdgezondheidszorg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beiden nodig voor een kansrijke start voor elk kind. Een logische stap om samen te gaan werken dus. De JGZ Preventieagenda en de Preventie Agenda voor de Geboortezorg ‘Samen aan de start voor een beter Nederland’ geven een stevige basis voor deze samenwerking. Het Actieprogramma Kansrijke Start zien we als een zeer welkome steun in de rug voor deze samenwerking.

Al begonnen

We zijn ook al begonnen. De afgelopen reeks van Kennis on Tour bijeenkomsten stond in teken van ‘Hechting’ en ‘Investeren in de eerste duizend dagen’. Geboortezorg professionals konden deze bijeenkomsten al bijwonen. Daarnaast heeft het CPZ tijdens Kennis on Tour de Preventieagenda voor de Geboortezorg voor het voetlicht gebracht. Hier zal niet bij blijven. Zowel op landelijk niveau als  voor de professionals op de werkvloer gaan het NCJ en het CPZ kennis, expertise en netwerken met elkaar verbinden. Zo bouwen we samen aan een bredere impactvolle praktijk waar elk kind een kansrijke start kan krijgen.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Of heb je opmerkingen of ideeën over eventuele samenwerkingen? We zijn beschikbaar om te sparren of voor het leggen van verbindingen. Hiervoor kun je contact opnemen met Petra Kletter via e mail pkletter@ncj.nl of via telefoon 06 – 53 97 58 14

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.