
Ouders: ‘Waar is die village waar iedereen het over heeft?’
Nieuwe editie Staat van Gezinnen laat zien: gezinnen missen sociale verbinding en de politiek doet niets
Nieuws 25 februari 2025
Wist je dat geldzorgen niet alleen stress opleveren, maar ook directe invloed hebben op iemands fysieke en mentale gezondheid? Daarom hebben we samen met Divosa, Humanitas, Pharos, Sterk uit Armoede en Sociaal Werk Nederland de handen ineen geslagen in het programma Preventie van geldzorgen. In de Week van de Gezondheidsverschillen, van 17 tot en met 20 maart, vindt de kick-off van het programma plaats.
Op 17 maart trappen we af met een inspirerende talkshow in de Bibliotheek Neude, Utrecht. Je kunt de uitzending online volgen door je hier aan te melden. Ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals, bestuurders – zoals wethouder Linda Voortman van de gemeente Utrecht – en beleidsmakers gaan in gesprek over hoe we samen (chronische) geldzorgen eerder kunnen signaleren en de noodzaak van persoonsgerichte zorg.
Naast de kick-off organiseren we drie webinars waarin we dieper ingaan op verschillende thema’s rondom geldzorgen en gezondheid.
Geldzorgen raken ons allemaal – of je nu werkt in de zorg, het sociaal domein of als beleidsmaker. Samen kunnen we het gesprek over geldzorgen normaler maken en kunnen we leren hoe we vroegtijdig signaleren, samenwerking verbeteren en mensen helpen geldproblemen klein te houden.
Het programma Preventie van Geldzorgen is een initiatief van Divosa, Humanitas, Pharos, Sterk uit Armoede, Sociaal Werk Nederland en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Samen met betaalde en onbetaalde professionals maken we geldzaken een normaal gespreksonderwerp, zodat we samen zorgen kunnen delen en oplossen. Praten over geld is geen eindpunt – het is een krachtig begin.
"*" geeft vereiste velden aan
Nieuwe editie Staat van Gezinnen laat zien: gezinnen missen sociale verbinding en de politiek doet niets
Dit proefschrift gaat over vaccinatiebereidheid. Vaccins zijn een van de meest essentiële en effectieve middelen voor het voorkomen en beheersen van infectieziekten. Desondanks zijn zorgen en controverses rondom vaccins de afgelopen jaren toegenomen, wat wereldwijd de uitdaging vergroot om een voldoende hoge vaccinatiegraad te bereiken.
In dit artikel wordt beschreven welke zes artikelen je de komende weken bij Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten over het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.