Nieuws 25 april 2018

Première ‘Ticket to the tropics’ voor JGZ-professionals

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de BV Familie slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor de druk op ouders. Samen maakten wij de documentaire ‘Ticket to the tropics’ over de leefwereld van gezinnen anno nu. De documentaire geeft je een inkijkje in de leefwereld van gezinnen van nu. Als bondgenoten van de BV Familie willen we de druk op gezinnen in Nederland hoog op de agenda zetten.

We zijn allemaal ‘super gelukkig’. Tegelijkertijd lezen we in de krant over een toenemend aantal vechtscheidingen, een groter wordende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, meer en meer kinderen met psychosociale klachten en een schrikbarend aantal burn-outs onder hun ouders. Als bondgenoten van de BV Familie vrezen we dat de toenemende druk op ouders – en daarmee de druk op kinderen – de toekomst van de BV Nederland bedreigt. Toch praten we hier niet of nauwelijks over. Daar willen wij verandering in brengen.

Als ik heel eerlijk ben…

‘Ticket to the tropics’ is een documentaire over gezinnen anno nu. Ouders, grootouders en kinderen vertellen hoe het echt met hun BV Familie gaat. Hoe ervaren zij het ouderschap in de huidige samenleving? Waar worden ze gelukkig van en waar lopen ze vast? En wat antwoorden zij op de stelling: Als ik heel eerlijk ben…

Wanneer kan ik deze documentaire zien? 

Op dinsdag 29 mei wordt de documentaire uitgezonden speciaal voor JGZ-professionals, gevolgd door een inhoudelijke dialoog onder leiding van de documentairemaakster Renate Tromp.

Meer over de documentaire en aanmelden voor de première > 

Bekijk nu de documentaire ‘Ticket to the Tropics’

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.