Feedback gevraagd: registratieset prenataal huisbezoek
NCJ en Nictiz hebben registratie-elementen voor het PHB uitgewerkt tot een eerste release (alfarelease) van de registratieset PHB. Tot 20 januari is het mogelijk om hier feedback op te geven.
Nieuws 30 januari 2018
Er ligt een voorstel om de Basisdataset (BDS) te optimaliseren. Het NCJ nodigt hiervoor JGZ-organisaties en professionals uit om te reageren op wijzigingsvoorstellen. Het NCJ wil graag weten of JGZ-professionals en belanghebbenden zich kunnen vinden in de voorgestelde wijzigingen, zodat er maximaal draagvlak is.
De wijzigingsvoorstellen zijn verzameld in een document, zodat er commentaar geleverd kan worden. Dit document kun je opvragen bij Jan van den Brule.
Verder organiseert het NCJ op 15 maart een bijeenkomst waarin het veld vragen kan stellen en toelichting kan vragen op de wijzigingen. De bijeenkomst vindt plaats bij het NCJ van 13.30 uur tot 16.30 uur. Organisaties en professionals die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden bij Jan van den Brule.
De BDS ondersteunt JGZ-organisaties bij de uniforme registratie van de zorg voor het kind. Uniforme registratie zorgt voor een betere overdracht van dossiers en daarmee een betere continuïteit in de zorg voor het kind. De wijzigingsvoorstellen moeten daarom bijdragen aan een betrouwbaardere registratie ten behoeve van individuele zorg en rapportage op populatieniveau, zonder de registratielast te verzwaren. De aanpassingen zijn gedaan op basis van het document ‘Beoordelingskader BDS’. Het is aan te bevelen om het document erbij te houden.
We ontvangen jullie commentaar graag uiterlijk 1 april 2018. Het NCJ bundelt de ontvangen reacties/commentaren en legt deze voor aan de redactieraad die de afwegingen maakt en het besluit neemt over definitieve wijzigingen.
NCJ en Nictiz hebben registratie-elementen voor het PHB uitgewerkt tot een eerste release (alfarelease) van de registratieset PHB. Tot 20 januari is het mogelijk om hier feedback op te geven.
Herken het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen: het RS-virus. Nu beschikbaar: een chatbot om snelle, betrouwbare antwoorden te geven.
De tweede helft van januari aanstaande starten de commentaarrondes Kindermishandeling en Mondzorg.
"*" geeft vereiste velden aan