Nieuws 17 november 2021

Oproep: evaluatie reflectietool ‘Jongeren in de JGZ’

Heb je al gewerkt met de reflectietool ‘Jongeren in de JGZ’? Drie jaar lang hebben verschillende JGZ-organisaties samen met NCJ, TNO, UMCG, Hanzehogeschool Groningen en LUMC in het ‘HEY project’ onderzoek gedaan naar kwetsbaarheid in de adolescentie. Vervolgens werd nagedacht hoe inzichten uit het onderzoek de JGZ kunnen bijdragen aan het creëren van kansen voor mentale gezondheid en welzijn van jongeren. De inzichten uit het project zijn vertaald in een reflectietool voor de JGZ.

Reflectietool ‘Jongeren in de JGZ’ zelf testen!

Tijdens de expertmeeting Klaar voor de toekomst (7 oktober) en JGZ Live! (9 november) is de reflectietool ‘Jongeren in de JGZ’ officieel geïntroduceerd en toegelicht. De reflectietool maakt beschikbare kennis en inzichten over kwetsbaarheid in de adolescentie uit het HEY onderzoek toepasbaar. In hoeverre sluiten de werkwijzen van de JGZ en de activiteiten van professionals en teams aan op de uit onderzoek relevant gebleken factoren? Probeer de reflectietool nu zelf uit door hem te downloaden van de website van het NCJ.

Probeer de reflectietool >

Reflectietool evalueren

Graag evalueren wij jullie ervaringen met de reflectietool. Dit kan mooie inzichten opleveren ten behoeve van versterking van de JGZ-uitvoeringspraktijk. Promovenda Lisette Wijbenga van het UMCG/Hanzehogeschool start daarom, samen met het NCJ en TNO een onderzoek, waarbij we aansluiten op toepassingen van de tool in de JGZ-praktijk. Het onderzoek sluiten we graag aan bij hoe jullie de reflectietool toepassen. Daarvoor stemt Lisette graag met jullie af. In overleg komen we dan samen tot een vorm die optimaal werkt binnen jullie team.

Wil je meedoen en denken? Stuur dan een mailtje naar l.wijbenga@umcg.nl.

Bekijk ook:

 

Meer weten?

Linda van den Haak

communicatieadviseur

Lees meer over Linda van den Haak

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.