Waarom sluiten voor de JGZ relevante onderzoeksresultaten vaak zo weinig aan op de dagelijkse JGZ-praktijk? Kan dat niet anders? Het is een vraag die ook bij jou misschien wel eens opkomt. Om te beantwoorden aan die vraag wil het NCJ het concept ‘JGZ Wetenschapsatelier’ voorleggen aan enthousiaste JGZ’ers die meer op de hoogte willen zijn van onderzoek dat in Nederland plaatsvindt op het gebied van de JGZ en die ervan dromen vroegtijdig mee te kunnen denken met onderzoek om zo bij te dragen aan nieuwe inzichten waar de JGZ écht op zit te wachten. Meld je aan voor de eerste inspiratiebijeenkomst op 22 april waarin we het JGZ Wetenschapsatelier samen scherpen en de eerste contouren neerzetten voor wat ons te doen staat.
Waarom een ‘JGZ Wetenschapsatelier’?
Het idee voor een JGZ Wetenschapsatelier is ontstaan vanuit de behoefte om onderzoek beter te laten aansluiten bij de dagelijkse JGZ-praktijk. De wens is er om via het JGZ Wetenschapsatelier een landelijke denktank te mobiliseren die betrokken wil zijn bij lopend wetenschappelijk onderzoek. Zo willen we de haalbaarheid en toepasbaarheid van onderzoek vergroten en aansluiting van onderzoeksresultaten op landelijke ontwikkelingen borgen.
Het JGZ Wetenschapsatelier beoogt een bijdrage te leveren in alle fasen die horen bij onderzoek:
- Bij de start van een onderzoek: met als doel informeren, kans van slagen vergroten (en draagvlak creëren), design helpen uitwerken voor de praktijk en daarmee de haalbaarheid vergroten.
- Gedurende het onderzoek: met als doel kennis verspreiden, draagvlak vergroten en tussentijdse onderzoeksresultaten interpreteren op grond van praktijkervaringen.
- Na afronding van het onderzoek: met als doel vertalen van de resultaten naar handelingsperspectieven en invulling geven aan het verspreidings- en implementatieplan.
Eerste inspiratiebijeenkomst
Op 22 april van 15.00 tot 17.00 uur organiseren we een eerste inspiratiebijeenkomst, waarin we met de deelnemers in gesprek gaan over de opzet van deze JGZ Wetenschapsateliers, over wederzijdse verwachtingen en randvoorwaarden. Goede ideeën en kritische vragen halen we graag op! Na deze eerste inspiratiesessie hopen we een enthousiast JGZ Wetenschapsteam te kunnen formeren en het eerste JGZ Wetenschapsatelier te kunnen plannen.
We nodigen iedereen uit die werkt in de JGZ-praktijk en affiniteit heeft met de wetenschappelijke kant van het werk. Herken jij jezelf hierin?
Je…
- kent de werkvloer van de JGZ als geen ander en staat met de voeten in de klei;
- bent graag op de hoogte van, denkt mee met en levert een bijdrage aan onderzoeken die lopen binnen de JGZ;
- durft kritisch en onafhankelijk vragen te stellen;
- bent in staat van perspectief te wisselen, dus ook in de schoenen van je collega’s te gaan staan en boven je eigen mening uit te stijgen;
Belangstelling?
Is dit nou écht iets voor jou en wil jij vanaf het eerste uur meedenken? Meld je dan snel aan voor deze bijeenkomst.
MELD JE AAN