Nieuws 23 januari 2024

Nieuwe release BDS JGZ: 4.1.1

Eind december 2023 is er een nieuwe BDS-versie gepubliceerd door Nictiz: BDS JGZ 4.1.1. Hierbij zijn twee bestaande BDS-elementen buiten de groep ‘vaccinatie’ geplaatst.

ddjgz

Begin november 2023 is BDS JGZ 4.1.0 gepubliceerd door Nictiz. Zij zijn de technisch en functioneel beheerder van de Informatiestandaard JGZ waar de BDS JGZ een onderdeel van is. Na publicatie bleek dat twee BDS-elementen in een groep geplaatst waren in plaats van buiten een groep. Het gaat om de volgende twee BDS-elementen:

  • Contra-indicatie om (nu) te vaccineren (BDS-nummer 1644).
  • Toelichting contra-indicatie om (nu) te vaccineren (BDS-nummer 1645).

Deze zogenaamde patchrelease heeft geresulteerd in BDS-versie 4.1.1. Deze wijziging heeft geen effect op het dossieroverdrachtsbericht of op de registratie voor de JGZ-professional.
Alle documenten met betrekking tot deze release zijn terug te vinden op onze website.

BDS-viewer

In de BDS-viewer worden alle BDS-elementen van het jeugddossier getoond. Op termijn komt er ook een BDS-viewer voor de BDS-elementen van het volwassenendossier. Daarom zullen in de viewer niet alle BDS-elementen van BDS JGZ 4.1.1 te zien zijn.

Softwareleveranciers

Door de publicatie van Nictiz kunnen de softwareleveranciers deze wijziging in hun applicatie aanpassen zodat het geïmplementeerd kan worden bij de JGZ-organisaties. De JGZ-organisatie bespreekt zelf met de softwareleverancier wanneer dit gebeurt.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.