Nieuws 30 september 2019

Nieuwe JGZ Richtlijn: Extremiteiten

Professionals in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) kunnen vanaf nu gebruik maken van de nieuwe JGZ-richtlijn Extremiteiten. Deze richtlijn geeft zicht op voorlichting, (vroeg)signalering, begeleiding en verwijzing voor diverse aandoeningen aan de extremiteiten. De onderwerpen die aan de orde komen zijn onderverdeeld in drie thema’s: algemene aandoeningen van de extremiteiten, standsafwijkingen en pijnklachten.

Dit filmpje (2:19) toont de belangrijkste thema’s uit de richtlijn: Extremiteiten

Implementatie

De richtlijn is inhoudelijk geautoriseerd door de beroepsgroepen AJN, V&VN vakgroep jeugd en NVDA. Zij zijn ook eigenaar van alle JGZ Richtlijnen. Daarnaast is de richtlijn randvoorwaardelijk geautoriseerd door ActiZ en GGD GHOR Nederland. Bekijk de richtlijn op de JGZ Richtlijnenwebsite en in de JGZ Richtlijnen app. Het NCJ biedt ondersteuning bij het implementeren van nieuwe richtlijnen in de praktijk met praktische tools voor professionals, management en beleid. Deze tools zijn te downloaden vanaf de startpagina van de richtlijn. Voor ouders is informatie aansluitend op deze richtlijn te vinden via de website Opvoeden.nl.

Werksessie

Op donderdag 7 november organiseert het NCJ een werksessie voor deelnemers van het richtlijn implementatie netwerk en collega’s met affiniteit met het thema. Samen met het NCJ en de richtlijnontwikkelaar wordt dan gewerkt aan implementatie vraagstukken rondom deze richtlijn. Vooraf aan de werksessie is een implementatie atelier waarbij deelnemers en het NCJ kennis en ervaringen rondom richtlijn implementatie uitwisselen.

‘MELD JE AAN VOOR DE WERKSESSIE’>

Deze JGZ-richtlijn is ontwikkeld door TNO en gefinancierd met subsidie van ZonMw. 

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.