Nieuws 1 november 2018

NCJ lanceert JGZ Vakmanschapsagenda

De beste jeugdgezondheidszorg voor elke jeugdige! Dat vraagt om vakmensen. Het NCJ gaat het vakmanschap de komende jaren agenderen en wil samen met de JGZ, de beroepsgroepen en opleidingsinstituten de discussie aanwakkeren en een visie op vakmanschap opstellen en uitdragen. Dit doen we met de JGZ Vakmanschapsagenda. Het NCJ gaat graag de dialoog aan met de JGZ om gezamenlijk verder invulling aan het begrip vakmanschap te geven. Vanaf vandaag is het themadossier JGZ Vakmanschapsagenda te bekijken op onze website.

Waardevol vakmanschap is meer dan professionaliteit. Professionaliteit gaat over kennis en vaardigheden. Vakmanschap gaat over ervaring opdoen, blijven leren en werken vanuit gemeenschappelijke waarden. Werken vanuit gemeenschappelijke waarden zorgt voor een verbonden, sterke, uitgedaagde en meer gemotiveerde JGZ-professional. Maar wat zijn deze gemeenschappelijke, unieke en dieperliggende waarden? Waar zijn we als JGZ trots op? En wat betekenen deze waarden voor het werk van de JGZ-professionals? Hoe denken we ons doel – elke jeugdige kan zo gezond, veilig en kansrijk mogelijk opgroeien – te bereiken?

Bekijk ons nieuwe themadossier ‘JGZ Vakmanschapsagenda’ >

Gedreven door waarden

Het NCJ streeft naar waardengedreven vakmanschap in de JGZ, waarbij het verhaal van de jeugdige en ouders altijd centraal staat en samen met hen de beste zorg op maat wordt geregeld. Hierbij zijn richtlijnen en procedures ondersteunend en blijft kwaliteit het uitgangspunt. We roepen de JGZ-sector op om samen met ons in beweging te komen en hier verder invulling te geven.

Strategisch meerjarenbeleidsplan

Waardevol vakmanschap is een van de drie strategische thema’s in ons meerjarenbeleidsplan 2019-2022. Naast Waardevol vakmanschap zetten we de komende vier jaar in op een Impactvolle praktijk en Slimme samenwerking. Via onderstaande button kun je ons meerjarenbeleidsplan lezen en twitter mee via: #ImpactvollePraktijk, #SlimmeSamenwerkingloont en #WaardevolVakmanschap.

Lees ons meerjarenbeleidsplan 2019-2022 >

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je ideeën over vakmanschap? Wil je samen met ons de JGZ Vakmanschapsagenda verder vormgeven? Neem contact op met Yvonne Vanneste via yvanneste@ncj.nl of 06-83778391.

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.