
Het kan weer: lid worden van de Stippel-Brigade!
Word jij ook lid van de Stippel-Brigade? Dit najaar start weer een opleidingscyclus. Meld je snel aan!
Nieuws 6 november 2017
Graag nodigen wij je uit om op het concept van de JGZ-richtlijn Oogafwijkingen te reageren. Dit kan tot 11 februari 2018.
De richtlijn is bedoeld voor JGZ-professionals (jeugdartsen, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten en andere relevante doelgroepen, zoals oogartsen). De richtlijn helpt bij contacten met jeugdigen en hun ouders/verzorgers. Het gaat om een herziening van de huidige JGZ-richtlijn ‘Opsporing visuele stoornissen’ en wordt ontwikkeld in opdracht en met financiering van ZonMw. De conceptversie voor de praktijktest en de landelijke commentaarronde is inmiddels beoordeeld door de ZonMw programmacommissie en de Richtlijnadviescommssie (RAC) van het NCJ.
Feedback vanuit het veld is onmisbaar voor een succesvolle implementatie. Op dit moment wordt de nieuwe richtlijn in de praktijk getest en start een schriftelijke, landelijke commentaarronde. De richtlijnontwikkelaar is vooral benieuwd naar:
Omdat het een concept richtlijn betreft, is een inlogcode nodig om commentaar te geven. Deze is op te vragen bij Suzanne van den Toren (s.vandentoren@erasmusmc.nl). Naast de inlogcode wordt een tabel verstrekt om commentaar op de richtlijn te kunnen geven. De projectgroep bundelt de ontvangen commentaren en verwerkt deze in een definitieve versie van de richtlijn.
Stuur je opmerkingen op de conceptrichtlijntekst in de commentaartabel vóór 11 februari 2018 naar Suzanne van den Toren via s.vandentoren@erasmusmc.nl.
Hartelijk dank voor de medewerking!
Bekijk ook:
Word jij ook lid van de Stippel-Brigade? Dit najaar start weer een opleidingscyclus. Meld je snel aan!
Vaccineren is één van de meest effectieve manieren van preventie. Het is zorgelijk dat de vaccinatiegraad dalende is, zoals bij de DTP en de BMR. Christian Hoebe en Rianne Reijs maken als gastredacteuren van TJGZ een themaserie van 6 artikelen over vaccineren. Samen bestrijken ze een groot deel van het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.
Voor het eerst kunnen we stellen dat in meer dan de helft van alle gemeenten in Nederland aanstaande ouders in kwetsbare omstandigheden gebruik kunnen maken van de bewezen effectieve interventie VoorZorg.