
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 6 februari 2015
Jeugd in Onderzoek
Hét jaarlijkse kenniscongres over onderzoek in de brede jeugdsector
Maandag 9 maart 2015, 9.30–17.00 uur
Het NBC, Nieuwegein
Thema: Weten én doen wat werkt
Hoe zorgen we ervoor dat we – juist in deze periode van transformatie – resultaten uit onderzoek benutten ten behoeve van een effectieve praktijk en effectief beleid? Over de volle breedte: van preventie tot en met curatie. Van gezin tot school en buurt. Aandacht voor (kosten)effectiviteit is belangrijk. Evenals weten én doen wat werkt en stoppen met wat niet werkt.
Programma
Kom te weten hoe in het Verenigd Koninkrijk wordt omgegaan met (kosten)effectiviteit in het gemeentelijk jeugdbeleid bij de lezing van Louise Morpeth. Aansluitend is er een interview met drie vertegenwoordigers van gemeenten. Zoek vervolgens tijdens deelsessies verdieping en inspiratie in de volgende subthema’s:
1. De kracht van preventie in het sociale domein.
2. Sociale media: een zoektocht naar wat wel en niet werkt.
3. En? werkt het? Impressie van 10 jaar onderzoek naar de zorg voor de jeugd.
4. Werkzame elementen: wat is de kern van effectieve hulp?
5. Evidence based practice en evidence based policy.
Dit én meer op Jeugd in Onderzoek 2015!
Het programma en de deelsessies staan online.
Meer informatie en aanmelden
Bekijk voor meer informatie onze website. Kom meer te weten over het programma en de accreditatiemogelijkheden en meld u aan.
Heeft u zich al aangemeld? Mogelijk kunt u dan collega’s of andere ge?nteresseerden op het congres attenderen.
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.