Nieuws 2 mei 2019

Kennisnetwerk JGZ over Actieprogramma Kansrijke Start

Maandagmiddag 11 februari kwamen ongeveer 45 staf- en beleidsmedewerkers en vertegenwoordigers uit de jeugdgezondheidszorg (JGZ) bij elkaar over het Actieprogramma Kansrijke Start. Tijdens dit Kennisnetwerk JGZ stonden de volgende vragen centraal: Op welke wijze zijn de JGZ-organisaties al met het Actieprogramma Kansrijke Start aan de slag gegaan? Wat kunnen we van elkaar leren? Welke vragen zijn er? Nicole van Loy (programmaleider van Kansrijke Start van VWS), Marlies Buurman (bestuurssecretaris van het College Perinatale Zorg/CPZ) en Bart Loman (Pharos) waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Tijdens het Kennisnetwerk JGZ werkten staf- en beleidsmedewerkers aan een inventarisatie van de mogelijkheden van de JGZ binnen het programma Kansrijke Start. Er is daarbij gekeken naar aansluiting met bestaande interventies en programma’s.

BEKIJK HIER DE UITGEBREIDE INVENTARISATIE >

Save the date: maandag 27 mei 2019

Het volgende Kennisnetwerk JGZ staat gepland op maandagmiddag 27 mei van 13.00-15.30 uur bij het NCJ in Utrecht. Bekijk hier het programma. Aanmelden kan al door te mailen naar Petra Kletter via pkletter@ncj.nl.

JGZ Preventieagenda

De JGZ heeft een unieke rol dankzij haar expertise op preventie. Samen met ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland ontwikkelde het NCJ de JGZ Preventieagenda. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen kan de JGZ écht het verschil maken in de aanpak van maatschappelijke uitdagingen. Blijf op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief JGZ Preventieagenda.

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.