NCJInspiratieKennisagenda Jeugd medio september online
Nieuws31 juli 2018
Kennisagenda Jeugd medio september online
Een groot aantal partijen werkt aan het ontwikkelen van een kennisagenda Jeugd. Deze kennisagenda kan richting geven aan onderzoek naar thema’s rond de jeugd voor de komende jaren. Ondertussen is al veel input opgehaald voor de kennisagenda en verschijnt de concepttekst van de kennisagenda naar verwachting medio september online. Vanaf dat moment kun je reageren op het concept, laat daarvoor je gegevens voor 15 september achter en blijf op de hoogte.
De noodzaak voor een kennisagenda Jeugd kwam voort uit de route ‘Jeugd in ontwikkeling, opvoeding en onderwijs’ van de Nationale Wetenschapsagenda. In deze route wordt de jeugd in al haar ontwikkelingscontexten centraal gesteld. Eerder dit jaar werd al om een bijdrage van professionals gevraagd om de gelegenheid te bieden om invloed uit te oefenen op de onderwerpen die op de agenda komen.
Reageren op het concept Zodra het concept van de kennisagenda Jeugd online gaat, is er een reactiemogelijkheid.
Rotavirusvaccinatie voor zuigelingen: update registratieprotocol
Vanaf januari 2024 biedt de JGZ de rotavirusvaccinatie aan zuigelingen aan. Het NCJ heeft een registratieprotocol gemaakt dat beschrijft welke BDS-elementen gebruikt worden voor de registratie van deze vaccinatie.
Nieuws28 november 2023
Aandacht voor veerkracht en balans van ouders
Een grote groep ouders heeft moeite met terugveren na de COVID-19 pandemie, laten bevindingen van de voorgaande Balansmeter peilingen zien. Het NCJ wil bijdragen door inzicht te blijven geven in de draagkracht en draaglast van ouders in Nederland. Daarom is de Balansmeter weer beschikbaar van 29 november t/m 20 december. Deel de Balansmeter onder ouders!
Nieuws27 november 2023
Doktersassistenten laten hun stem horen!
Het NCJ is samen met de NVDA in gesprek gegaan met doktersassistenten om inzicht te krijgen in hoe we doktersassistenten beter kunnen betrekken bij het inrichten van de richtlijnen om ervoor te zorgen dat preventieve zorg voor (aanstaande) ouders en kinderen van hoge kwaliteit is en blijft.