Nieuws 19 december 2018

Juridische toolkit beschikbaar

De vernieuwde Juridische toolkit is nu beschikbaar. De juridische toolkit biedt informatie over het omgaan met privacy in de praktijk en geeft een uitvoerige beschrijving van het omgaan met verschillende privacy vraagstukken in de jeugdgezondheidszorg (JGZ).

DOWNLOAD DE JURIDISCHE TOOLKIT >

Iedere JGZ-professional werkt dagelijks met persoonsgegevens en heeft dus dagelijks te maken met privacy. Hoe je als professional met persoonsgegevens om moet gaan valt onder regelgeving in verschillende wetten. In de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die sinds mei 2018 van toepassing is, is de regelgeving rondom privacy aangescherpt. In de juridische toolkit is deze informatie vertaald naar de uitvoeringspraktijk van de JGZ.

Privacy vraagstukken

Hoe ga je als professional om met privacy in relatie tot de ouder en jeugdige? En welke rechten hebben ouders en jeugdigen zelf in relatie tot het digitaal dossier? Welke andere professionals mogen een digitaal dossier inzien? En hoe ga je om met privacy als er een vermoeden van kindermishandeling is? Wat verandert er als een jeugdige 12 jaar wordt? Hoe zit het met gezag? Met voogdij? De juridische toolkit biedt informatie over het omgaan met deze privacy vraagstukken.

E-learning

Er is daarnaast een e-learning over deze toolkit in ontwikkeling. De verwachting is dat deze in de eerste helft van 2019 beschikbaar komt.

Bekijk ook:

Meer weten?

Jan van den Brule

adviseur

Lees meer over Jan van den Brule

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.