Nieuws 20 september 2017

JGZ-organisaties in actie tijdens Week van de Opvoeding

Van 2 tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats met als thema ‘buiten de lijntjes’. De week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd zoals workshops, webinars en lezingen. Diverse JGZ-organisaties hebben hun actie al aangemeld. Doe jij ook mee?

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar blijkt soms best lastig. Door het stellen van vragen rondom opvoeden en ouderschap komen ouders, mede opvoeders en professionals met elkaar in verbinding. De Week van de Opvoeding is voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Meedoen kan door deel te nemen aan een activiteit, of door zelf een activiteit te organiseren. Verschillende GGD-organisaties en CJG’s hebben al het initiatief genomen om een activiteit te organiseren.

Meer informatie over de activiteiten en aanmelden activiteiten >

Uitreiking van de Bert Prinsenprijs

Tijdens de opening van de Week van op de Opvoeding, op maandag 2 oktober 2017, vindt de uitreiking van de Bert Prinsenprijs plaats. Je kunt de opening volgen via een livestream op Facebook. Nadere informatie hierover volgt via de website van de Week van de Opvoeding.

Op 12 september zijn de genomineerden bekendgemaakt door de jury, welke bestaat uit Bert Prinsen, Marieke Timmermans (NCJ) en Caroline Vink (NJi).

Lees meer over de genomineerden

Bert Prinsen heeft in zijn beroepsloopbaan zeer waardevolle bijdragen geleverd aan de verbetering en professionalisering van de preventieve jeugdzorg, gezondheidsbevordering en opvoedsteun. Om dit alles onder de aandacht te blijven houden, wordt de Bert Prinsenprijs elk jaar uitgereikt aan jong, aanstormend, pedagogisch talent met een vernieuwend initiatief rondom opvoeden.

Bekijk ook:

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.