Nieuws 30 november 2018

JGZ-bijdrage ten aanzien van chronische stress

Onze huidige maatschappij verandert en stelt ons voor nieuwe uitdagingen. We hebben hoge verwachtingen van wat onze kinderen kunnen bereiken: ‘Je kan alles worden, als je je best doet’. We hebben ons internet maar daarbij hebben we de sociale media die voor een druk zorgt. We delen ons leven via Snapchat, Facebook of Instagram. Althans alleen alle mooie en leuke kanten. Daarnaast hebben we ook nog ons gewone leven, met familie, vrienden, sport en de uitdagingen van het leven die er sowieso al waren om op te groeien.

We zien in onze huidige maatschappij een steeds grotere prestatiedruk bij kinderen ontstaan. Die zichzelf soms geen lunchpauze gunnen, Cito stress ervaren en constant met hun eigen groep digitaal verbonden willen zijn. We leven in een 24-uurs maatschappij waarin weinig momenten van rust of balans zitten. We zien dat de groep die het moeilijk vindt om hiermee om te gaan steeds groter wordt. Kinderen met burn-out klachten, depressies en soms zelfs suicides. Voldoende signalen om het gesprek aan te gaan over hoe Early Life Stress (chronische stress bij kinderen) kan worden voorkomen.

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is bij uitstek de partij om hier het voortouw in te nemen. Het is onze opdracht om de gezondheid van kinderen te bevorderen, het kind te zien en preventie als voortraject in te zetten. Het NCJ roept de JGZ op om haar rol te pakken en initiatief te nemen om kennis bij elkaar te brengen en samen te werken. Bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van kinderen, is bijdragen aan een gezondere maatschappij.

NCJ werkconferentie over Early Life Stress

In 2019 wordt een NCJ werkconferentie over Early Life Stress georganiseerd. De datum en het programma worden later via onze agenda bekendgemaakt.

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.