NCJInspiratieJeugd in Onderzoek: dien een deelsessie in
Nieuws24 februari 2022
Jeugd in Onderzoek: dien een deelsessie in
Ben je betrokken bij onderzoek in de onderwijs- of jeugdsector en wil je (tussentijdse) resultaten delen met onderzoekers, praktijkprofessionals, beleidsmakers en andere geïnteresseerden? Lever dan een bijdrage aan Jeugd in Onderzoek op 22 september 2022. Dé ontmoetingsplek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. De deadline voor het indienen van deelsessies is 4 april 2022.
Ontmoeten, verbinden van kennis en interactie
Jeugd in Onderzoek vindt dit jaar plaats op 22 september 2022 in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. En is dé ontmoetingsplek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. Het wordt een dag vol ontmoetingen en interactie. Met kennisuitwisseling én het stimuleren van het gebruik van kennis door professionals, gemeenten, onderwijs en opleidingen. Zodat ouders en jeugdigen hiervan profiteren.
Het centrale thema van 2022 is ‘Mentaal welbevinden en veerkracht’. Daarnaast staan de volgende onderwerpen centraal:
Wat werkt voor wie en waarom?
Hoe versterken we preventie en wat levert het op?
Hoe werken we beter samen?
Meer informatie over de thema’s vind je op de website.
Een deelsessie indienen voor Jeugd in Onderzoek
Indienen van een deelsessie kan via het formulier op de website. Hier vind je ook de voorwaarden waaraan je deelsessie moet voldoen. In mei 2022 hoor je of de congrescommissie jouw bijdrage heeft geselecteerd. Aanmelden als bezoeker is mogelijk vanaf medio mei.
Jeugd in Onderzoek wordt georganiseerd door het NJi, NRO, TNO, NCJ, Kenniscentrum KJP en Kenniscentrum LVB en ZonMw.
Implementatie herziene JGZ-richtlijnen: werk aan de winkel!
Medio 2025 zijn de eerste herziene JGZ-richtlijnen beschikbaar, die ook in de praktijk gebracht moeten worden. Het NCJ ondersteunt JGZ-professionals hierbij. Tijdens het recente 'Implementatie Atelier' werd met implementatiefunctionarissen én JGZ-managers besproken hoe deze activiteiten behapbaar blijven.
Nieuws28 november 2024
Praktijkmodule Gespreksvoering biedt handvatten in de spreekkamer!
Met goede gespreksvoering kunnen JGZ-professionals bijdragen aan de gezonde ontwikkeling en het welzijn van jeugdigen en gezinnen. De praktijkmodule Gespreksvoering is onlangs beschikbaar gekomen via de JGZ-richtlijnenwebsite. Hiermee kunnen JGZ-professionals een veilige sfeer creëren waarin ruimte is voor het bespreekbaar maken van zorgen en vragen.
Nieuws25 november 2024
JGZ Wetenschapsatelier: Hoe verbeter je als professional een kwetsbare gezinssituatie?
Onderzoekers van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie ontwikkelden een instrument voor het herkennen, in kaart brengen en zelf ondersteunen van kinderen in een kwetsbare gezinssituatie, dat ze voorlegden aan het JGZ Wetenschapsatelier - en in het onderwijs. In het wetenschapsatelier werd uitgevonden hoe bruikbaar dit instrument is.
Welkom op onze nieuwe website!
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.