Nieuws 25 februari 2021

Inventarisatie taakherschikking JGZ 0-4 jaar

Vanuit de behoefte om meer zorg op maat te bieden en het tekort aan jeugdartsen wordt de uitvoering van de JGZ steeds meer flexibel ingericht qua aantal en timing van de contactmomenten. Hierbij wordt toenemend gebruik gemaakt van taakherschikking. Met taakherschikking wordt bijvoorbeeld de inzet van zorgpaden of de inzet van extra geschoolde jeugdverpleegkundigen bedoeld. TNO wil graag inventariseren welke JGZ-organisaties taakherschikking 0-4 jaar structureel hebben ingevoerd of dit van plan zijn.

Bij de JGZ-contactmomenten voor schoolgaande kinderen wordt taakherschikking al veelvuldig toegepast. Bij de JGZ 0-4 jaar wordt ook steeds vaker een werkwijze ingevoerd waarbij taakherschikking van jeugdarts naar jeugdverpleegkundige centraal staat.

In beeld

Om in de toekomst de impact en effectiviteit van de taakherschikking 0-4 jaar te kunnen onderzoeken is het wenselijk om eerst een beeld te hebben van het aantal JGZ-organisaties dat deze werkwijze heeft ingevoerd of dit van plan is in de nabije toekomst. Daarnaast is inzicht in de gehanteerde werkwijzen wenselijk.

TNO wil daarom graag inventariseren welke JGZ-organisaties taakherschikking 0-4 jaar hebben ingevoerd, of dit van plan zijn. Het betreft dan taakherschikking als structurele aanpak, niet als tijdelijke aanpak i.v.m. corona. Bij deze organisaties willen wij door middel van een korte vragenlijst en het opvragen van documenten graag nagaan welke werkwijzen worden gehanteerd.

Laat het ons weten

Heeft jouw organisatie taakherschikking ingevoerd of is men dit van plan? Dan horen we dat graag! Wil je, als je dat weet, ook doorgeven wie hiervoor de contactpersoon is binnen jouw organisatie? Je kunt hiervoor contact opnemen met Jacqueline Deurloo via email.

Meer weten?

Linda van den Haak

communicatieadviseur

Lees meer over Linda van den Haak

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.