Het thuisblijven tijdens deze coronacrisis is voor veel mensen moeilijk. Het geeft een andere dynamiek en mogelijk spanningen binnen het gezin. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de normale gesprekken die men nodig heeft en normaal gesproken voert nu niet plaatsvinden. Kinderen, ouderen en eenzame mensen maken massaal gebruik van telefoonlijnen die voor hen zijn opgezet. Maar waar kunnen ouders terecht met hun vragen?
Positieve beleving van het ouderschap is belangrijk voor de balans in een gezin en voor het veilig en gezond opgroeien van kinderen. We zien in de coronacrisis de noodzaak om ouders te ondersteunen en helpen. Veel ouders zijn onzeker, zoeken inspiratie of gewoon een luisterend oor. Daarom start OuderWijzer met de OuderWijzerTelefoon.
Hoe werkt de OuderWijzerTelefoon?
Iedereen die even wil sparren, stoom af wil blazen of vragen heeft over ouderschap en/of de opvoeding van zijn of haar kind, mag bellen naar de OuderWijzerTelefoon via 085 130 39 59. Het doel van de OuderWijzerTelefoon is ouders een luisterend oor bieden en hen te steunen in hun rol als ouder. De ruim 70 telefonisten hebben vaak jarenlange ervaring in het werken met ouders en kinderen en werken in kleine zelfsturende teams, die zorgen dat op ieder moment dat de hulplijn geopend is, er een enthousiaste, deskundige en hulpvaardige persoon klaar zit.
De openingstijden van de OuderWijzerTelefoon zijn op weekdagen van 09:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 uur, maar ook ’s avonds van 19:00 tot 21:00 uur. In weekenden is de hulplijn voor ouders geopend tussen 14:00 en 17:00 uur.
Wie maken de OuderWijzerTelefoon mogeliijk?
OuderWijzerTelefoon is een initiatief van het Platform OuderWijzer. Dit is een bondgenootschap, waarin het NCJ (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid), Sardes (Alles Is Gezondheid), Stichting Het Vergeten Kind en nog vele anderen samenwerken. De bondgenoten geloven dat investeren in aandacht voor ouderschap en opvoeden resulteert in een gezondere, veerkrachtige nieuwe generatie.
Lees meer op https://www.ouderwijzer.nl/onze-visie en bekijk daar welke bondgenoten zich in onze beweging al verenigd hebben.