
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 13 januari 2014
De Gewichtsverloopkaart van het Voedingscentrum is een praktisch hulpmiddel voor jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen om met ouders te praten over het gewicht van hun kind. Sinds de lancering begin 2012 zijn in totaal meer dan 10.000 sets met kaarten aangevraagd. Ongeveer 60% van de JGZ-instellingen heeft de kaart besteld.
Onderzoeksbureau iResearch voert in opdracht van het Voedingscentrum een onderzoek uit onder jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en diëtisten om te achterhalen hoe de Gewichtsverloopkaart van het Voedingscentrum in de dagelijkse praktijk wordt gebruikt, welke effecten hiervan worden gezien en wat eventuele verbeterpunten zijn van de kaarten en bijbehorende handleiding. Ook wil het Voedingscentrum graag van leidinggevenden de mening over de Gewichtsverloopkaart horen.
De resultaten van het onderzoek gebruikt het Voedingscentrum om de Gewichtsverloopkaart beter aan te laten sluiten bij de behoeften van de jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en diëtisten.
Het Voedingscentrum nodigt u uit om een korte vragenlijst in te vullen vóór 22 januari 2014. Het invullen van de vragenlijst zal 10 minuten duren. Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Indien u meer informatie wil over het onderzoek kunt u contact opnemen met Karen van Drongelen van het Voedingscentrum via (070) 306 88 93 of via drongelen@voedingscentrum.nl.
U kunt hier de vragenlijst starten.
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.