Nieuws 13 januari 2014

Hulp gevraagd voor het verbeteren van de Gewichtsverloopkaart

De Gewichtsverloopkaart van het Voedingscentrum is een praktisch hulpmiddel voor jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen om met ouders te praten over het gewicht van hun kind. Sinds de lancering begin 2012 zijn in totaal meer dan 10.000 sets met kaarten aangevraagd. Ongeveer 60% van de JGZ-instellingen heeft de kaart besteld.

Onderzoeksbureau iResearch voert in opdracht van het Voedingscentrum een onderzoek uit onder jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen en diëtisten om te achterhalen hoe de Gewichtsverloopkaart van het Voedingscentrum in de dagelijkse praktijk wordt gebruikt, welke effecten hiervan worden gezien en wat eventuele verbeterpunten zijn van de kaarten en bijbehorende handleiding. Ook wil het Voedingscentrum graag van leidinggevenden de mening over de Gewichtsverloopkaart horen.

De resultaten van het onderzoek gebruikt het Voedingscentrum om de Gewichtsverloopkaart beter aan te laten sluiten bij de behoeften van de jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en diëtisten.

Het Voedingscentrum nodigt u uit om een korte vragenlijst in te vullen vóór 22 januari 2014. Het invullen van de vragenlijst zal 10 minuten duren. Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Indien u meer informatie wil over het onderzoek kunt u contact opnemen met Karen van Drongelen van het Voedingscentrum via (070) 306 88 93 of via drongelen@voedingscentrum.nl.

U kunt hier de vragenlijst starten. 

 

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.