
Naar nieuw jeugdbeleid
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Nieuws 25 januari 2023
Kinderarts in opleiding Karola de Graaf doet onderzoek naar de mentale gezondheid van ouders met een baby. Met de uitkomsten van dit onderzoek hoopt ze de begeleiding van ouders met een huilbaby te kunnen verbeteren. Daarnaast geeft Karola in een podcast uitleg en tips over huilbaby’s.
Aan de hand van een online vragenlijst probeert Karola – die naast kinderarts in opleiding ook arts-onderzoeker bij het St. Antonius Ziekenhuis is – inzicht te krijgen in de mentale gezondheid van ouders met kinderen jonger dan 1 jaar. Ook hoopt ze de samenwerking tussen de JGZ, huisarts en kinderarts te verbeteren.
Help jij mee de vragenlijst te verspreiden onder ouders? Dat kan door deze poster te printen en op te hangen in de wachtkamer van jouw JGZ-organisatie. Ben je zelf ouder en wil je meedoen aan het onderzoek? Dat kan via onderstaande link en met de code: 9DDJ8EWP8.
In de podcast ‘Alles over huilbaby’s’ gaat Isabella, oprichter van Mama Service, in gesprek met Karola over wat een huilbaby precies is, wat de mogelijke oorzaken zijn en bij wie je terecht kan met vragen. “Deel met je omgeving dat je baby veel huilt, vaak heerst er een soort taboe op. Maar juist door te delen kan je hulp krijgen.” legt Karola uit.
Wil je meer weten over het onderzoek, bekijk dan de informatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Karola door te mailen naar k.de.graaf2@antoniusziekenhuis.nl.
"*" geeft vereiste velden aan
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.