Feedback gevraagd: registratieset prenataal huisbezoek
NCJ en Nictiz hebben registratie-elementen voor het PHB uitgewerkt tot een eerste release (alfarelease) van de registratieset PHB. Tot 20 januari is het mogelijk om hier feedback op te geven.
Nieuws 21 november 2024
Het Tijdschrift voor Jeugdgezondheid (TJGZ) gaat vanaf nu verder onder de vlag van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Tijdens een feestelijke bijeenkomst met het ambassadeursnetwerk stonden we op 20 november stil bij het verleden, het heden en de toekomst van TJGZ. TJGZ sluit aan bij de doelstelling van het NCJ om de kwaliteit van zorg op het gebied van preventie en jeugd te stimuleren.
Het NCJ werkt nauw samen met de redactie om zorg te dragen voor de verdere implementatie en borging van TJGZ. Inhoudelijk is en blijft het redactieteam verantwoordelijk en leidend. Zij draagt zorg voor het peer reviewed proces en doet de eindredactie op alle content.
TJGZ is een Nederlandstalig, open access, wetenschappelijk vaktijdschrift op het terrein van de jeugdgezondheidszorg. Het tijdschrift is volledig digitaal en heeft een open diamond access vorm. Dit betekent dat het publiceren van artikelen gratis is en iedereen alle artikelen gratis kan lezen. TJGZ biedt de mogelijkheid aan jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kinderartsen, onderzoekers, epidemiologen, sociaal geneeskundigen en al diegenen die in de zorg rond jeugd werken, over interessante onderwerpen te rapporteren. Het tijdschrift helpt professionals die werkzaam zijn in dit domein op de hoogte te blijven van belangrijke praktijkervaringen, onderzoeksresultaten en aanverwante onderwerpen die relevant zijn voor de preventieve zorg voor kinderen en jeugdigen van 0-23 jaar.
Het NCJ is een preventie-expert en dé bondgenoot voor diegene die bij wil dragen aan de gezondheid van ieder kind.
"*" geeft vereiste velden aan
NCJ en Nictiz hebben registratie-elementen voor het PHB uitgewerkt tot een eerste release (alfarelease) van de registratieset PHB. Tot 20 januari is het mogelijk om hier feedback op te geven.
Herken het meest voorkomende verkoudheidsvirus bij kinderen: het RS-virus. Nu beschikbaar: een chatbot om snelle, betrouwbare antwoorden te geven.
De tweede helft van januari aanstaande starten de commentaarrondes Kindermishandeling en Mondzorg.