Nieuws 10 april 2024

De Week voor Jeugdgezondheid: meld je nu aan!

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) staat voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Preventief investeren in gezondheid is investeren in de toekomst van generaties. In de eerste week van juni organiseert het NCJ daarom de ‘Week voor Jeugdgezondheid’. Een week waarin we beleid, praktijk en onderzoek verbinden om aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde, veerkrachtige generaties.

Tijdens de week delen we ontwikkelingen, agenderen we maatschappelijke vraagstukken die een gezonde ontwikkeling in de weg staan en bieden we gamechangers op het gebied van preventie een podium. Het thema dit jaar is ‘ruimte voor preventie’, omdat we weten dat investeren in preventie loont. Zorg redt levens, preventie generaties!

Lees alles over de Week voor Jeugdgezondheid

Programma en aanmelden

Preventie is ons vak; gezonde generaties ons doel. Wij zijn ervan overtuigd dat we dat samen kunnen bereiken. Met liefdevolle, veerkrachtige ouders die kwetsbaar durven te zijn en vertrouwen hebben in de opvoeding. Door zorgen te normaliseren en zorg te bieden aan diegenen waarbij dat echt nodig is. En ook met waardengedreven professionals die van preventie hun vak hebben gemaakt en onder andere te vinden zijn in de jeugdgezondheidszorg (JGZ), de geboortezorg, de kinderopvang en het onderwijs.

We trappen de week op maandag 3 juni af met de première van onze NCJ documentaire ‘Preventie: ons vak!’. Tijdens de Week voor Jeugdgezondheid vinden er verschillende evenementen en webinars plaats waarvoor je je kunt aanmelden. Wij nodigen alle professionals die te maken hebben met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren van harte uit om deel te nemen aan deze week!

Meld je aan voor één van de evenementen

Meer weten?

Joëlla Hendriks

communicatieadviseur

Lees meer over Joëlla Hendriks

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.