
Nieuw artikel in TJGZ over digitale zorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
Nieuws 10 juni 2016
Op 1 december aanstaande organiseren het NCJ, de NSDSK, De Hanzehogeschool Groningen, de Universiteit van Utrecht, de NVLF en TNO een symposium over taalontwikkeling
in samenwerking met SCEM. Onderzoekers krijgen de gelegenheid op dit symposium hun onderzoek te presenteren.
Daarom nodigen wij promovendi en jonge enthousiaste onderzoekers uit hun onderzoek op het gebied van taalontwikkeling aan te melden.
Naast een posterpresentatie tijdens de pauzes, krijgen 10-20 onderzoekers ieder 1 minuut de tijd om hun onderzoek te presenteren op het podium (we laten je niet zwemmen en begeleiden je graag tot een mooie pitch!). Het mooie van deze korte presentaties is dat zij helpen de essentie van nieuwe onderzoeksresultaten over te brengen. En het publiek krijgt in korte tijd een goed overzicht van nieuwe onderzoeksprojecten en –resultaten.
Stuur dan vóór 15 juni jouw abstract naar jdesel@scem.nl. Het abstract mag max. 350 woorden omvatten, mag in het Nederlands of Engels worden ingestuurd en dient
in ieder geval de volgende onderdelen te bevatten: (i) Achtergrond, (ii) Doelstelling onderzoek, (iii) Methode, (iv) Resultaten, (v) Conclusie. De symposiumcommissie selecteert op basis van de relevantie en de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.
Hananja Boonen, Vionne van der Borden (artsen M+G) en Ellen-Joan Wessels (adviseur bij het NCJ) vertellen vanuit hun ervaring waarom het zo belangrijk is om de focus ook te leggen op de leer- en leefomgeving van kinderen.