Nieuws 27 maart 2018

Aan de slag met preventie binnen jouw gemeente

Voor de Jeugdgezondheidszorg zijn diverse erkende interventies en gevalideerde meetinstrumenten beschikbaar. Het implementeren van een interventie of meetinstrument binnen de organisatie vraagt vaak veel tijd en aandacht. Wil je binnen jouw gemeente aan de slag met een erkende interventie? ZonMw stelt subsidie beschikbaar om gemeentelijk gezondheidsbeleid gericht op preventie te versterken door het gebruik van erkende interventies. Aanvragen kan tot 1 mei 2018.

In samenwerking met andere gemeenten kun je aan de slag met het verstevigen van het lokale gezondheidsbeleid, waarbij het inzetten van een erkende interventie of gevalideerd meetinstrument centraal staat. Subsidie aanvragen kan tot 1 mei 2018.

Meer informatie over de subsidie van ZonMw >

Interventiebibliotheek

In de interventiebibliotheek van het NCJ zijn JGZ-interventies opgenomen die door de erkenningscommissie zijn beoordeeld op hun effectiviteit. Het NCJ coördineert met het RIVM/CGL de beoordeling van interventies door deelcommissie 2. Deze commissie beoordeelt interventies op het gebied van preventie, gezondheidsbevordering en jeugdgezondheid. De interventies in de bibliotheek zijn allen door de commissie erkend als theoretisch goed onderbouwd of effectief (volgens eerste, goede, of sterke aanwijzingen). Het erkenningstraject biedt inzicht in de kwaliteit, uitvoering en effectiviteit van de interventies en kan daarbij ondersteunend zijn voor het vormgeven van de gezondheidsbevordering binnen de gemeente.

Bekijk erkende interventies en methodieken voor de JGZ >

Vaste rubriek ‘Doen wat werkt’

Vanaf april in onze maandelijke NCJ nieuwsbrief: een vaste rubriek ‘Doen wat werkt’ om je kennis te laten maken met diverse, goed onderzochte interventies, methodieken of instrumenten voor de JGZ. Tip onze redactie door jouw interventie, methodiek of instrument te mailen naar tdunnink@ncj.nl en nhensen@ncj.nl.

Criteria:

  • Het betreft een erkende interventie of methodiek;
  • De interventie, methodiek of het instrument is onderzocht;
  • Het wordt uitgevoerd door de JGZ;
  • Het is mogelijk de interventie, methodiek of het instrument landelijk uit te rollen.

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.