Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 29 februari 2024

Hoe loopt het prenataal huisbezoek door de JGZ? Vul de jaarlijkse NCJ-monitor in!

Deel jouw ervaringen met het uitvoeren van het PHB JGZ door de onze jaarlijkse monitor voor 11 april in te vullen!

Nieuws 28 april 2023

Digitale workshop PHB JGZ

Om het PHB JGZ werkelijk vorm te geven is er een serie van vier digitale workshops ontwikkeld, voorafgegaan door een animatie.

Nieuws 28 april 2023

Het prenataal huisbezoek in 5 vragen

Engelien werkt als jeugdverpleegkundige 0-4 jaar in de Utrechtse wijken Kanaleneiland, Transwijk, Rijnvliet. Nelleke werkt als jeugdverpleegkundige 0-4 jaar en Video Home Trainer in de Utrechtse Wijken: Hoograven, Lunetten, Rivierenwijk en Dichterswijk. We stelden hen vijf vragen over het prenataal huisbezoek door de JGZ.

Nieuws 28 april 2023

Monitor ‘Prenataal huisbezoek door de JGZ’

De monitor voor het prenataal huisbezoek door de JGZ (PHB JGZ) wordt uitgezet via twee vragenlijsten, een vragenlijst voor managers en een vragenlijst voor de uitvoerend verpleegkundigen van het PHB JGZ.

Nieuws 30 maart 2023

Oproep tot samenwerking in de prenatale fase

Voor een goede uitvoering van het Prenatale Huisbezoek door de JGZ bij zwangeren in een kwetsbare situatie (PHB JGZ) is samenwerking met de geboortezorg van essentieel belang.

Nieuws 14 februari 2023

Informatiefolder prenataal huisbezoek nu ook in Papiamentu

De informatiefolder voor ouders over het prenataal huisbezoek door de JGZ is vanaf nu ook beschikbaar in Papiamentu. Dat betekent dat de folder nu in elf talen beschikbaar is.

Nieuws 16 december 2022

Nieuw in de JGZ Academie: e-learning Prenataal huisbezoek JGZ

Vanaf nu is de e-learning ‘Prenataal huisbezoek JGZ’ beschikbaar in de JGZ Academie, een interactieve e-learning voor alle jeugdverpleegkundigen die het PHB JGZ uitvoeren.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.