Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 29 juli 2022

Workshop en hulpmiddelen Prenataal huisbezoek JGZ

Om de samenwerking tussen de lokale partijen rondom het prenatale huisbezoek te versterken hebben het NCJ en CPZ in opdracht van VWS een workshop ontwikkeld.

Nieuws 8 juli 2022

Informatiefolder prenataal huisbezoek nu beschikbaar in 10 talen!

De informatiefolder voor ouders over het prenataal huisbezoek door de JGZ is vanaf nu in tien talen beschikbaar.

Nieuws 30 juni 2022

Prenataal huisbezoek door de JGZ per 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn gemeenten in Nederland verplicht het Prenataal Huisbezoek door de JGZ (PHB JGZ) aan te bieden. Om professionals te ondersteunen werd hiervoor eerder al een handreiking ontwikkeld. Daarnaast ontwikkelden het NCJ en het CPZ in opdracht van VWS hybride workshops voor lokale bijeenkomsten. Dinsdag 21 juni vond de kick-off webinar van deze hybride workshops over het PHB JGZ plaats.

Nieuws 25 mei 2022

Hybride workshop prenataal huisbezoek

Om de samenwerking tussen de lokale partijen rondom het prenatale huisbezoek te versterken organiseren het NCJ en CPZ in opdracht van VWS een hybride workshop. Tijdens de kick-off sessie op 21 juni komen alle elementen van de workshop aan bod: gefilmde praktijkcases en de inhoudelijke kennis worden gedeeld tijdens rondetafelgesprekken.

Nieuws 24 februari 2022

PHB JGZ: deel je ervaringen!

Van diverse kanten horen we dat de JGZ volop bezig is met de voorbereiding voor de uitvoering van het Prenatale Huisbezoek bij Zwangeren in een kwetsbare situatie (PHB JGZ). Gelukkig, en in lijn met de Handreiking PHB JGZ, gebeurt dit veelal samen met de lokale partijen in de geboortezorg en/of de lokale coalities.

Nieuws 27 januari 2022

Prenataal huisbezoek door de JGZ bij gezinnen in een kwetsbare situatie

Met het aannemen van de wijziging in de wet Publieke Gezondheid met het onderdeel ‘Prenataal huisbezoek door de JGZ bij gezinnen in een kwetsbare situatie’ worden gemeenten vanaf 1-7-2022 verplicht een prenataal huisbezoek aan zwangeren en/of gezinnen in een kwetsbare situatie aan te bieden.

Nieuws 21 januari 2022

NCJ in de media: Vanaf juli kan een prenataal bezoekje van de verpleegkundige in elke gemeente

NCJ-adviseur Elle Struijf sprak met Nu.nl over het prenataal huisbezoek JGZ.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.