Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 26 januari 2023

Peiling Balansmeter: praat met ouders over balans

Hoe staat het met de draagkracht en draaglast van ouders? Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne, de nasleep van corona en de torenhoge inflatie op hun balans? Het NCJ bracht dit in kaart door middel van de zesde peiling met de Balansmeter.

Nieuws 12 oktober 2022

Gezinnen balanceren meer dan ooit tevoren

Op 11 oktober overhandigden we de eerste Nederlandse ‘Staat van het Gezin’ aan minister van Gennip. Dit onderzoek laat zien dat gezinnen een enorme balanceeract uitvoeren: 89% van de gezinnen vindt Nederland een fijn land om in te leven, maar toch is het leven van ouders die werk, gezin en zorg combineren niet altijd even fijn.

Nieuws 25 mei 2022

Week van de Ouder 2022

Van 1 t/m 7 juni 2022 vindt de vijfde editie van de Week van de Ouder plaats. Een initiatief om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap. Dit jaar staat het thema ‘Welbevinden van Ouders’ centraal.

Nieuws 28 april 2022

Terugblik op de Media Ukkie dagen 2022

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart tot en met 1 april 2022 stond het mediawijs opvoeden van kinderen van 0 tot 6 jaar centraal. Met als thema Swipe, Stap, Sprong is onder andere besproken of kinderen alleen met media kunnen spelen of liever samen met ouders.

Nieuws 28 april 2022

Opvoeden in tijden van onrust, conflict en oorlog

Families die te maken krijgen met oorlogsdreiging en gedwongen zijn hun huis of zelfs hun land te verlaten, kunnen logischerwijs veel stress ervaren.

Nieuws 11 april 2022

Webinar: Opvoeden en Oorlog

Wat kunnen we in Nederland leren over het inzetten van zeer laagdrempelige opvoedsteun aan ouders en andere volwassenen die voor kinderen zorgen in tijden van grote stress door conflicten, ontheemding en oorlog?

Nieuws 25 november 2021

JGZ Wetenschapsatelier gestart met eerste Kennissessie

Op 16 november vond de eerste Kennissessie van het JGZ Wetenschapsatelier plaats onder de titel 'EBP en de weg van het onderzoeksidee'. Na een korte introductie op de EBP Mindset gaven Matthea van Leeuwe en Vicky Verschoor van ZonMW een rondleiding langs de route die een onderzoeksvraag uit de praktijk aflegt vanaf het opzetten van een call tot aan het verspreiden van de onderzoeksresultaten.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.