Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 23 januari 2023

Nieuw instrument opsporing Duchenne: help mee testen

TNO heeft een kort signaleringsinstrument voor Duchenne ontwikkeld en is nu op zoek naar JGZ-organisaties die dit in de praktijk willen testen.

Nieuws 22 november 2022

Prioriteringsstudie JGZ richtlijnen en planning 2022-2026

Na het eerder verschenen adviesrapport ‘Modulaire vormgeving richtlijnen Jeugdgezondheidszorg’ kunnen we nu ook de prioriteringsstudie en de planning voor 2022-2026 delen.

Nieuws 17 november 2021

Behoeftepeiling JGZ Richtlijnen: jouw mening is belangrijk!

Welke JGZ Richtlijnen zijn aan herziening toe? En welke JGZ Richtlijnen hoeven niet te worden herzien, of zijn misschien overbodig? Voor het antwoord op deze vragen horen wij graag jouw mening!

Nieuws 29 september 2021

Behoeftepeiling modulaire richtlijnen JGZ van start

In september is TNO gestart met een prioriteringsstudie voor het modulair vormgeven van de JGZ Richtlijnen. Werk je als JGZ-professional? Geef je alvast op voor deelname aan de behoeftepeiling in november.

Nieuws 29 juli 2021

Vier nieuwe e-learnings in de JGZ Academie

In de JGZ Academie zijn 4 nieuwe e-learnings verschenen: Astma, Zindelijkheid, Uniform registreren en Mondzorg. De e-learnings Astma en Zindelijkheid zijn voorzien van een update. De e-learnings Uniform registreren en Mondzorg zijn door JGZ-organisaties zelf gemaakt met de tool ‘Samen e-learning maken’.

Nieuws 18 maart 2021

Nieuwe JGZ Richtlijn Ouder-kindrelatie

Professionals in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) kunnen vanaf nu gebruik maken van de nieuwe JGZ Richtlijn Ouder-kindrelatie. De richtlijn geeft handvatten voor het handelen van JGZ-professionals tijdens contacten met jeugdigen van -9 maanden tot 18 jaar oud en hun ouders.

Nieuws 16 december 2020

Roadmap voor participatie voor jeugdigen en ouders bij JGZ Richtlijnen

Voor alle participatie geldt: geen ‘one size fits all’. Er is veel geschreven en onderzoek gedaan naar cliëntparticipatie, maar er is nog weinig bekend hoe dit binnen de JGZ verbeterd kan worden. In opdracht van ZonMw heeft Athena Instituut van de Vrije Universiteit dit verder onderzocht. Het NCJ is betrokken geweest in de projectgroep. Het resultaat: een roadmap. De roadmap biedt informatie en inspiratie voor het betrekken van ouders, kinderen en jongeren bij richtlijnontwikkeling. De roadmap is ontwikkeld voor de JGZ, maar kan ook voor andere sectoren een bron van inspiratie zijn.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.