Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 26 juni 2024

Transitie JGZ-richtlijnen: meld je aan voor de laatste clusterwerkgroepen

Wil je meedenken hoe de JGZ-richtlijnen beter kunnen ondersteunen bij jouw dagelijkse werkzaamheden? Meld je aan als lid voor de laatste twee clusterwerkgroepen ‘Het Lichaam’ en/of ‘Ontwikkeling en Zintuigen’ (start september/oktober 2024).

Nieuws 30 mei 2024

Test jij mee? Gebruikerstest voor nieuwe JGZ richtlijnenwebsite

Binnen de transitie van JGZ richtlijnen wordt op dit moment een nieuwe richtlijnenwebsite ontwikkeld om JGZ richtlijnen beter toegankelijk te maken. Het NCJ zoekt gebruikers die de nieuwe JGZ richtlijnenwebsite willen testen. Meld je nu aan!

Nieuws 18 maart 2024

Aandacht voor tijdige verwijzing heupdysplasie

Het blijkt dat kinderen gemiddeld ruim 4 maanden oud zijn bij het eerste consult bij de kinderorthopeed. Dat is één maand later dan de richtlijnen nastreven. Daarom wordt er hernieuwde aandacht gevraagd voor de JGZ-richtlijn Heupdysplasie.

Nieuws 19 februari 2024

Transitie van JGZ-richtlijnen: wat kun jij bijdragen?

Wil jij ook bijdragen aan de transitie van JGZ-richtlijnen? Kijk wat bij jou past!

Nieuws 22 september 2023

Gezocht: kennis en kunde van JGZ (dokters)assistenten

JGZ (dokters)assistenten zijn op dit moment ondervertegenwoordigd bij richtlijnontwikkeling. En dat is een groot gemis! Ben jij werkzaam als JGZ (dokters)assistent? Meld je dan nu aan voor een van onze kennismakingsbijeenkomsten.

Nieuws 28 augustus 2023

Nieuwe JGZ Richtlijnmodule: Beeldbellen in de jeugdgezondheidszorg

Professionals in de jeugdgezondheidszorg kunnen vanaf nu gebruikmaken van de nieuwe JGZ Richtlijnmodule: Beeldbellen in de jeugdgezondheidszorg.

Nieuws 28 juni 2023

Professionals gezocht voor clusterwerkgroepen JGZ Richtlijnen

Wil je meedenken hoe JGZ Richtlijnen je beter kunnen ondersteunen bij je dagelijkse werkzaamheden? Wil je mee adviseren welke richtlijnmodules herzien moeten worden? En lijkt het je interessant om samen met andere experts te discussiëren over de beste aanbevelingen voor jouw vakgebied? Meld je dan aan als lid voor een van de 5 clusterwerkgroepen!

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.