Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 15 december 2022

Vraag over kinderwens in SamenStarten

In overleg met de coördinatoren en managers van SamenStarten en vertegenwoordigers van het programma Nu Niet Zwanger is besloten dat er een vraag over het al dan niet hebben van een kinderwens wordt opgenomen in SamenStarten.

NCJ publicatie

Bespreken van (toekomstige) kinderwens

De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller van zowel fysieke als mentale problemen op latere leeftijd. Juist daarom is het belangrijk om vroegtijdig het gesprek aan te gaan met ouders en jongeren over een (toekomstige) kinderwens.

Nieuws 31 januari 2019

SamenStarten theoretisch goed onderbouwde interventie

De interventie SamenStarten is door de erkenningscommissie erkend als theoretisch goed onderbouwd. SamenStarten ondersteunt vanaf de geboorte de psychosociale ontwikkeling van het kind. Kenmerkend is het stapsgewijze volgsysteem, een specifieke gespreksmethodiek en de samenwerking tussen partners in het brede jeugddomein.

Nieuws 12 september 2018

Landelijke aanpak voor een gezonde, veilige en kansrijke start

Vandaag lanceert minister de Jonge (VWS) het actieprogramma Kansrijke Start. Met het actieplan slaat hij de handen ineen met gemeenten, de jeugdgezondheidszorg (JGZ) en partijen uit de geboortezorg om kwetsbare ouders en kinderen de hulp te bieden die ze nodig hebben om hun kind een gezonde, veilige en kansrijke start te geven.

Nieuws 22 december 2016

Kosten- en batenanalyse SamenStarten App

In het voorjaar van 2016 is een door ZonMw- gefinancierd project gestart. Het project behelst een kosten-baten analyse van de SamenStarten App en we zijn reeds op volle toeren.

Nieuws 24 februari 2016

Rapportage Stevig Starten

Onder de vlag van het NCJ hebben STMG en ZuidZorg een pilot uitgevoerd om na te gaan wat nodig is om SamenStarten en Stevig Ouderschap als geïntegreerde methode in hun werkgebied te implementeren.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.