Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 28 november 2023

Aandacht voor veerkracht en balans van ouders

Sinds 2020 peilt het NCJ jaarlijks de balans van ouders via de Balansmeter. Het NCJ kan op die manier inzicht blijven geven in de draagkracht en draaglast van ouders in Nederland.

Nieuws 24 mei 2023

Help ouders bij het vinden van balans: Verspreid de Balansmeter

Om inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van ouders met betrekking tot de balans in opvoeding en ouderschap, is de Balansmeter weer beschikbaar van 24 mei tot en met 14 juni. Wil je ons helpen de Balansmeter onder ouders te verspreiden?

Nieuws 12 mei 2023

Luister naar gezinnen: een gezinsvisie is noodzakelijk

Gezinnen ervaren weinig solidariteit vanuit de politiek en de samenleving, blijkt uit de Staat van het Gezin 2023. Het rapport van de jaarlijkse peiling naar het welbevinden van Nederlandse gezinnen werd op 11 mei overhandigd aan minister van Gennip.

Nieuws 26 januari 2023

Peiling Balansmeter: praat met ouders over balans

Hoe staat het met de draagkracht en draaglast van ouders? Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne, de nasleep van corona en de torenhoge inflatie op hun balans? Het NCJ bracht dit in kaart door middel van de zesde peiling met de Balansmeter.

Nieuws 12 oktober 2022

Gezinnen balanceren meer dan ooit tevoren

Op 11 oktober overhandigden we de eerste Nederlandse ‘Staat van het Gezin’ aan minister van Gennip. Dit onderzoek laat zien dat gezinnen een enorme balanceeract uitvoeren: 89% van de gezinnen vindt Nederland een fijn land om in te leven, maar toch is het leven van ouders die werk, gezin en zorg combineren niet altijd even fijn.

Video

Documentaire: Ticket to the tropics

Tropenjaren, alle ballen in de lucht houden, het klinkt onschuldig maar veel ouders, blijkt uit onderzoek, ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging.

Externe link

Stichting Babywerk

Ouders en babyprofessionals kunnen bij Stichting Babywerk terecht voor kennis, ervaring en advies op het gebied van voorbereiding op het ouderschap en contact met een baby.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.