Workshop: online innovatiecafé: … en hoe nu verder?

Tijdens dit innovatiecafe benutten we het lerend vermogen van jouw organisatie om innovatiekracht blijvend te benutten en te reflecteren. Eerder werden succesvolle innovatiecafés ‘Corona en hoe nu verder?’ georganiseerd. Besproken werd hoe de organisatie is veranderd door corona en wat de voor- en nadelen hiervan waren. Dit online innovatiecafe kan voor wisselende thema’s en op maat worden ingezet voor vernieuwings- en verandertrajecten. En om de innovatiekracht van jouw organisatie optimaal in te zetten en benutten. 

Wil jij een nieuwe werkvorm ervaren en medewerkers mee laten denken bij organisatievraagstukken? Wellicht is het online innovatiecafé dan een passende vorm voor jouw vraagstuk. 

*Hier kun je het thema invullen waarover jouw organisatie in gesprek wil gaan via het online innovatiecafé

Type Workshop in de vorm van een online innovatiecafé
Accreditatie

Nee

Waarom deze training?

In snel veranderende situaties (denk aan het coronavirus) komen ontwikkel- en innovatiekrachten vrij in een organisatie. Dat gaat soms zo snel, dat we de lerende kracht die hiervan uitgaat soms onvoldoende (blijven) benutten. Met deze werkvorm wordt op een leuke manier stilgestaan bij veranderingen en zorg je voor een moment van reflectie maar ook van het optimaliseren van ontwikkelingen die hierdoor in gang zijn gezet. 

‘Ben jij degene die zich het snelst kan aanpassen aan de nieuwe omstandigheden? Op de wind van gisteren kun je niet zeilen en de wind van morgen is maar een voorspelling. Maar die wervelwind aan al die veranderingen komt langs ons heen. Stap in je tijdmachine, voer een tijd in, vlieg erheen en stap uit. Hoe ziet die wereld er om je heen uit? Gebruik je fantasie!' (Fountainheads)

Inhoud

Tijdens deze workshop:

  • kijk je terug op en sta je even stil bij een periode van (snelle) veranderingen
  • breng je tips en tops van deze periode in kaart
  • stel je gezamenlijk vast wat je wilt vasthouden 

  • kijk je hoe je kan doorontwikkelen als organisatie en wat daarvoor verdere stappen (kunnen) zijn richting realisatie

 

Opzet en werkwijze

Het online innovatiecafé [...*] en hoe verder? wordt online aangeboden en is een interactieve bijeenkomst waar we onder andere via Mentimeter aan de slag gaan met een specifiek thema, zoals ‘Corona en hoe verder?’ Het innovatiecafé zet plenaire werkvormen in en kleine subgroepen via breakout rooms. Er worden meerdere scenario's aangeboden en je wordt via stem- en argumentatierondes op weg geholpen met de eerste stappen voor jouw JGZ-organisatie.

Duur 1,5 uur
Voor wie? JGZ-professionals (maximaal 25 medewerkers per team)
Kosten Op aanvraag
Locatie In overleg (de workshop kan ook online gegeven worden)
Aanmelden Wil je je aanmelden? Vul het contactformulier in. 

Deel dit met je netwerk

Iedere organisatie is anders. Wij adviseren, ondersteunen en verbinden daarom ook op maat. 

Voor het onderwerp 'online innovatiecafé' kun je contact opnemen met NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels

Contactformulier voor een vrijblijvend adviesgesprek >