Online verdiepingsworkshop: In gesprek met de GIZ over aansluiten bij ouders & ouderschap

14 november 2023 13:30 - 17:00 Online via Zoom

Hoe blijf je aansluiten bij ouders als de situatie complex is?

Wanneer je werkt met de GIZ is het je doel om samen met een ouder (of jeugdige) een inschatting te maken van de eventuele zorgbehoeften. Het is belangrijk dat je je daarbij verplaatst in het perspectief van de ouder en jeugdige en de regie op inhoud, waar mogelijk, uit handen geeft. Jij stuurt het proces maar de cliënt geeft aan wat op dat moment belangrijk is en prioriteit heeft. Je werkt vanuit een bejegening vanuit gelijkwaardigheid.

Tijdens deze (online) verdiepingsmodule krijg je handvatten aangeboden om júíst in die complexe situaties de verbinding met ouders steeds opnieuw te kunnen vinden. Die verbinding is immers de voorwaarde om kwetsbare onderwerpen te bespreken. Zonder verbinding zal geen enkele ouder zich werkelijk openen.

Deze verdieping wordt aangeboden door GIZ-trainer José Koster. Zij is ouderschaps- en communicatiedeskundige. Ze heeft ruime ervaring en kennis over o.a. ouderschap & opvoedondersteuning.

De kosten voor deze workshop bedragen 50 euro. Aanmelden kan hier. Bekijk het gehele programma van verdiepingsworkshops hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.