Online verdiepingsworkshop: (Gezond) Gewicht

23 november 2023 09:00 - 12:30 Online via Zoom

Hoe maak je het onderwerp ‘(gezond) gewicht’ bespreekbaar met behulp van de GIZ-methodiek?

De GIZ-methodiek leent zich uitstekend om leefstijl op een positieve manier bespreekbaar te maken. Want hoe ga je met een kind in gesprek over een gevoelig onderwerp als gewicht? Hoe vertel je een ouder dat er sprake is van overgewicht bij hun kind en dat het belangrijk is om daar iets aan te doen? Je wil onzekerheid of weerstand immers voorkomen! De GIZ-methodiek biedt de mogelijkheid om samen, met een brede blik, te kijken naar wat goed gaat en waar zorgen over zijn. Dit biedt een handvat om gewicht in relatie tot andere onderwerpen bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld als een kind gepest wordt, of een ouder moeilijk ‘nee’ kan zeggen. Door met een brede blik te kijken, kun je op de juiste momenten doorvragen, motivatie ontlokken en eigen kracht versterken.

Tijdens deze verdiepingsworkshop gaan we korte gesprekken oefenen met een acteur. Je leert de drempel te nemen om het onderwerp gewicht in te brengen en je leert hoe je om kunt gaan met de weerstand die je daarop kunt krijgen. Tijdens het oefenen bestaat er geen goed of fout, maar creëren we ervaringen en bespreken we wat wél werkt. Voorafgaand aan de training ontvang je informatiemateriaal over het onderwerp. De focus van de training zelf ligt op het oefenen met praktijksituaties.

Deze verdieping wordt gegeven door GIZ-trainer Babs Smith (LinkedIn). Als communicatietrainer ontwikkelt en verzorgt zij diverse trainingen voor professionals in o.a. zorg & welzijn, onderwijs en bij de overheid. Daarnaast geeft zij les aan de LeefstijlCoach academie en coacht zij individueel op vitaliteit.

De kosten voor deze workshop bedragen 50 euro. Aanmelden kan hier. Bekijk het gehele programma van verdiepingsworkshops.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.