
Naar nieuw jeugdbeleid
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Nieuws 14 november 2018
Het RIVM voert in opdracht van het ministerie van VWS een onderzoek uit naar het doorverwijzingsproces van de eerstelijnszorg naar bewegen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een doorverwijzing naar een lokale beweegaanbieder, een buurtsportcoach of een gecombineerde leefstijlinterventie. Hiervoor is het RIVM op zoek naar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die een vragenlijst willen invullen over het doorverwijzen van cliënten naar bewegen.
Ga direct naar de vragenlijst >
Het RIVM wil graag weten om welke redenen cliënten worden doorverwezen naar bewegen, en waar ze dan naartoe worden verwezen. Maar ze zijn ook benieuwd naar de redenen om niet door te verwijzen naar bewegen. Om een compleet beeld te krijgen, is het RIVM op zoek naar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die cliënten regelmatig doorverwijzen naar bewegen, maar juist ook naar jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die dat minder vaak of helemaal niet doen.
Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 5 tot 15 minuten van je tijd in beslag. Als je de vragenlijst invult, geef je de onderzoekers van het RIVM toestemming om de informatie te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar doorverwijzing naar bewegen. Jouw privacy is volledig gewaarborgd.
Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Anne Loyen van het RIVM via anne.loyen@rivm.nl.
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.